Medya
15 Mar 2021 13:22 Son Güncelleme: 15 Mar 2021 13:36

Cem Küçük'ten Enver Aysever'e ihale tepkisi: Meğer tek derdi parayı cebe atmakmış!

Cem Küçük, Cumhuriyet yazarı Enver Aysever’in okur yazarlık kursu ihalesi iddialarına köşesinde tepki gösterdi. Küçük, "Enver Aysever bize yandaş dedi durdu, ama parayı havuduyla kendi götürüyor" dedi

Cem Küçük, Cumhuriyet gazetesi yazarı Enver Aysever’in İzmir Büyükşehir Belediyesi’ndeki okur yazarlık kursu ihalesine ilişkin olarak, “Enver Aysever bize yandaş dedi durdu, ama parayı havuduyla kendi götürüyor.” yorumunda bulundu.

ENVER AYSEVER PARAYI HAVUDUYLA GÖTÜRÜYOR
Cem Küçük bugünkü "Yandaşlığı havuduyla götürenler" başlıklı yazısında, "Adrese teslim değil isme teslim ihale yapmışlar. Şimdi kim yandaş? Bize yandaş dediler yıllarca. Bu nasıl iş? Yandaşlığı havuduyla muhafazakârlar değil sosyal demokratlar götürüyor. İşte örneği bu.  Düşünün mesela Konya Belediyesi’nden ben böyle ihale alsam ne olurdu? Hükûmete yakın bir isim alsa ne olurdu? Ayıptır günahtır. Bize laf atanlar Enver Aysever’i görmüyor mu? Enver Aysever bize yandaş dedi durdu, ama parayı havuduyla kendi götürüyor. Meğer tek derdi parayı cebe atmakmış!.." ifadelerini kullandı. 

ENVER AYSEVER'E "ÖZEL İHALE" İDDİASI
İzmir Büyükşehir Belediyesi, 2021 yılı içinde yaşam boyu eğitim projesi kapsamında okuryazarlık eğitimi verme kararı aldı. Ancak iddiaya göre belediye, ihaleye gazeteci Enver Aysever'le sözleşme imzalanması şartı koydu. Sözleşme kapsamında Aysever'in tüm konaklama ve ulaşım masraflarının da karşılanacağı belirtildi. 

Günlük 13 bin 250 lira karşılığı eğitim vereceği iddia edilen Enver Aysever'den konuya ilişkin açıklama geldi. Anlaşmayı reddetmeyen Aysever, hayatında hiç ihaleye girmediğini ve gelirinin denetime açık olduğunu söyledi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi ise konuya ilişkin henüz bir açıklama yapmış değil.