Medya
08 Nis 2020 14:21 Son Güncelleme: 08 Nis 2020 14:54

Cem Küçük yazdı! Fatih Portakal yangına körükle gidiyor!

Cem Küçük, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Tekalif-i Milliye vurgusunu 'Milletin bankadaki paralarını alacaklar' diyerek yorumlayan Fatih Portakal için 'Yangına körükle gitmekten başka bir şey yapmıyor' dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, koronavirüs nedeniyle alınan tedbirler kapsamında yaptığı son konuşmasında Tekalif-i Milliye kararlarını hatırlattı. 

FOX TV Ana Haber sunucusu ve gazeteci Fatih Portakal ise  Erdoğan'ın koronavirüsle mücadeleyi Tekalif-i Milliye Emirleri'ne benzetmesine tepki gösterdi ve Twitter hesabından paylaştığı mesajda, "Tekalifi Milliye hatırlatılıp “zor günlerden geçiyoruz” denilerek mevduatı veya tasarrufu olanlardan para istenmesin bir de!" ifadeleri yer aldı.

Portakal'ın bu sözlerini yazısına konu edinen Cem Küçük, 'Fatih Portakal, yangına körükle gitmekten başka ne yapıyor?' diye sordu.

İşte Cem Küçük'ün Fatih Portakal ile ilgili ifadeleri:

Başkan Erdoğan "Biz Bize Yeteriz" kampanyası başlattı. Tamamen gönüllülük esasına dayalı bir kampanya bu. İsteyen bağış yapıyor. Zorlama hiçbir şey yok.

Kimseden zorla bir şey alınmıyor. Başkan Erdoğan 1921’de çıkarılan Tekalif-i Milliye'ye (Millî Yükümlülükler) atıf yaptı. Tekalif-i Milliye zoraki bir uygulamaydı. 10 maddeden oluşuyordu ve bu maddelere uymayanlar için İstiklal Mahkemeleri devreye giriyordu!..

Fatih Portakal kalktı, Başkan Erdoğan’ın Tekalif-i Milliye hatırlatmasına yönelik şu tweeti attı:
“Tekalif-i Milliye hatırlatılıp ‘zor günlerden geçiyoruz’ denilerek mevduatı veya tasarrufu olanlardan para istenmesin bir de! Korona sonrası ödeyelim derlermiş bir de! Olmaz olmaz diyemiyorum maalesef!”

Ya Allah aşkına böyle zorlama bir yorum olur mu? Milletin bankadaki parasını alacaklar, zorla para isteyecekler denir mi? Portakal’ın yorumunu okuyan bazı vatandaşlar “paralarımıza el konacakmış” deyip bankalara hücum etse ne olacak?

Sadece biz değil tüm dünya ekonomik olarak zor bir süreçten geçiyor. Finans sistemini bu şekilde manipüle edecek tweet atmak sadece işleri daha karmaşık hâle getirir. Hiçbir amaca da hizmet etmez.

İnsanlardan zorla para istenecek diye yorum yapmanın mantığı nedir? Ekonomi zora girince siz etkilenmeyecek misiniz? Siz kimden yanasınız? Fatih Portakal yangına körükle gitmek dışında hiçbir şey yapmıyor!..