Medya
11 Mayıs 2020 15:55 Son Güncelleme: 11 Mayıs 2020 16:31

Cem Küçük, Sevda Noyan'a sahip çıktı; Ülke TV'yi suçladı

Sevda Noyan'ın Ülke TV'deki tepki çeken sözlerine yönelik Cem Küçük'ten ilginç bir yorum geldi.

Ülke TV’de Esra Elönü'nün sunduğu “Arafta Sorular” programında Sevda Noyan’ın, sözlerinin yankıları sürüyor.

Noyan programda “Bizim aile şöyle bir 50 kişiyi götürür. Onu söyleyeyim. Biz çok donanımlıyız bu konuda maddi ve manevi olarak. Biz liderimizin yanındayız. Asla yedirmeyiz. Ayaklarını denk alsınlar. Bizim hala sitede var 3-5. Benim listem hazır açıkçası” ifadelerini kullanmıştı.

Sevda Noyan'ın sözlerine tepkiler sürerken, olaya dair Cem Küçük'ten ilginç bir yorum geldi.

"Sevda Noyan’ın sözleri ve medya dili" başlıklı yazısında, Sevda Noyan'a ve eşi Engin Noyan'a sahip çıkan Cem Küçük olayın suçlusu olarak Ülke TV'yi gösterdi.

"Konuşmayı dinledim. Noyan aslında 15 Temmuz darbe girişimini yapan FETÖ’cüleri eleştiriyor" diyen Cem Küçük, "Sevda Noyan linç edilmeye başlayınca klasik yöntemle bu defa haksız yere FETÖ’cü iftirasına maruz kaldı. Eşi Engin Noyan’a da haksız yere saldırılar oldu" dedi.

Küçük, Ülke TV'nin özür dilemesini eleştirerek, "Ben Ülke TV yerinde olsam olayı sessizce geçiştirir ve açıklama yapmazdım" derken, "Medya dili"yle söylersek çalışan ya da konuk, kurtların önüne atıldı" diye belirtti.

Cem Küçük'ün yazısı şu şekilde:

"Medya ile ilgili çok yazı yazdım. Hâlâ yazmaya da devam ediyorum. Bu işi yapa yapa ağızdan çıkan bir sözün nereye gideceğini artık rahatlıkla kestirebiliyorum. 

Hatta arkadaşlarıma bazen, “Bakın şu kişi böyle demiş, birazdan linç yiyecek” dediğimde önce şaşırıyorlar ama sonra olan biteni görünce bana hak veriyorlar... 

En son linç edilen kişi Ülke TV’de ettiği sözlerden dolayı Sevda Noyan oldu. Konuşmayı dinledim. Noyan aslında 15 Temmuz darbe girişimini yapan FETÖ’cüleri eleştiriyor. Ancak konuşma esnasında söylediği “15 Temmuz kursağımızda kaldı, istediklerimizi yapamadık. Bizim aile 50 kişiyi götürür" sözleri olmamış. Bunları demese iyiydi. Çünkü en haklı olduğu yerde 50 kişiyi götürürüm deyince önceki ettiği sözlerin etkisi de kaybolmuş oldu. 

Sevda Noyan linç edilmeye başlayınca klasik yöntemle bu defa haksız yere FETÖ’cü iftirasına maruz kaldı. Eşi Engin Noyan’a da haksız yere saldırılar oldu. 

20-30 bin tweet'le kalacak olay daha sonra çok büyüdü. Çünkü Ülke TV “tasvip etmiyoruz” diye mesaj yayınladı. İşte o mesajdan sonra linç katlanarak arttı. 150 bin tweet atıldı. Ben Ülke TV yerinde olsam olayı sessizce geçiştirir ve açıklama yapmazdım. 

"Medya dili"yle söylersek çalışan ya da konuk, kurtların önüne atıldı. “Kanal, çalışanına ya da konuğuna sahip çıkmadı” duygusu herkeste hâkim oldu. Bizim gazeteci arkadaşlar da kendi aralarında, “Gördün mü bak, bizim tarafta biri hata yaptı mı, kimse sahip çıkmıyor” söylemlerinin artmasına sebep oldu...

Bu arada Ülke TV’yi Sevda Noyan’a sahip çıkmamakla eleştirenlere şunu diyeyim. Geçmişte başka arkadaşlarımızın da başına benzer olaylar geldi ve onlara da sahip çıkmadı. Ülke TV’yi eleştirirken çuvaldızı kendinize batırmanızda da fayda var."