Medya
21 Eyl 2015 15:16 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:53

Cem Küçük, Doğan Medya’yı soruşturan savcıları kutladı: Davalar peş peşe geliyor, gelecek

"Teröre açık yardım eden medya ve sermaye gruplarına bunun hesabı hukuk içinde sorulmalıdır" diyen Star yazarı Cem Küçük "terör" soruşturmasını yürüten savcıları kutladı.

Doğan Medya Grubu’na yönelik ‘terör’ soruşturmasını başlatan savcıları kutlayan Star yazarı Cem Küçük, “Biraz sabredelim… Yavaş yavaş hepsi bitiyor, bitecek. Davalar peş peşe geliyor, gelecek” dedi.

Hepsine şahidiz

‘Teröre karşı tek sesiz, siz hariç!’ başlıklı bugünkü yazısında Türkiye’nin dört düşmanı olduğunu savunan Küçük, şöyle devam etti: “PKK, Fethullahçı terör örgütü (FETÖ), DAEŞ ve eski Türkiye kalıntıları. Bu dört yapı şu anda Türkiye Cumhuriyeti’nin varlığını hedef almış durumda.Kimileri dağda, kimileri devlet içinde, kimileri sınır dışında, kimileri de medyada açıkça terörü destekliyorlar. Bunların hepsine şahidiz.”

“PKK’ya apaçık destek veren birinin kariyeri, mesleği ve toplumsal statüsü ne olursa olsun bitmek zorundadır” diyen Küçük, dün Yenikapı’da gerçekleştirilen ‘Teröre karşı tek ses’ mitingini yalnızca ‘Aydın Doğan ve FETÖ medyası’nın uzun uzun konu edinmediğinden yakındı.

CNN Türk Kandil bülteni gibi yayın yapıyor

Küçük, şunları yazdı: “CNN Türk bir ara Küba’yla ilgili haberleri veriyordu. Sonra Aydın Doğan talimat verince 17:20 dolaylarında mitingi yayınlamaya başladılar. Tabii korkudan. Çünkü Aydın Doğan ve adamları şu an PKK’ya destek vermekten soruşturma geçiriyorlar. CNN Türk kanalı Kandil bülteni gibi yayın yapıyor. Hürriyet, radikal.com.tr açık açık terörün PR’ını yapıyor.”

Bedelini er ya da geç ödeyecekler

Doğan Medya Grubu’nda bünyesinde çalışan gazeteciler Ahmet Hakan, Nevşin Mengü, Ezgi Başaran, Mirgün Cabas ve Şirin Payzın için, “Yazıp söylediklerinin PKK’lıların söylediklerinden zerre farkı yok” ifadesini kullanan Küçük, şöyle devam etti: “Teröre açık yardım eden medya ve sermaye gruplarına bunun hesabı hukuk içinde sorulmalıdır. Yoksa vatandaşlar şunu sormakta haklıdır: Eğer medya ve sermeye terörü apaçık koruyor ve kolluyorsa, devlet ne için var? Bu ülke üç beş tane müptezelin elinde oyuncak değildir. Yularını dışarısının tuttuğu bu gruplar yaptıklarının bedelini er ya da geç ödeyecekler.”

Davalar peş peşe geliyor, gelecek

Sözü, Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı’nın Doğan Medya Grubu hakkında başlattığı ‘terör’ soruşturmasına getiren Star yazarı, “Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı Aydın Doğan medyası ve teröre destek veren herkesi mercek altına aldı. Bu soruşturmayı yürüten savcıları yürekten kutluyorum” dedi.

Vatandaşların kendisine “Teröre destekleyenlere hesap sorulmayacak mı” diye sorduğunu savunan Küçük, “Biraz sabredelim… Yavaş yavaş hepsi bitiyor, bitecek. Davalar peş peşe geliyor, gelecek. Bakalım onları Almanya mı, Avrupa mı, New York Times mı, BBC mi kurtaracak?” cümleleriyle yazısını sonlandırdı.