Polemik & Kulis
11 Nis 2016 13:18 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 18:27

Cem Küçük bilmecesine Medyaradar noktayı koyuyor! Star Gazetesi'nden neden gönderildi?

Medya dünyası 3 gündür Star Gazetesi'nin sivri dilli yazarı Cem Küçük'ü konuşuyor. Gazeteyle ilişiği neden kesildi?

Star Gazetesi'nin "Şunu atın, bunu kovun, bunu içeri atın” ifadeleriyle ünlü kalemi Cem Küçük'ün gazeteyle ilişiğinin kesildiği haberi medya gündemine bomba gibi düştü.

Medya dünyasında hala "iddia" olarak dolaşan bu olaya Medyaradar son noktayı koyuyor ve açıklıyor: Cem Küçük ile Star Gazetesi'nin kesin olarak yolları ayrıldı.

Ayrılık kararı Star Gazetesi yönetimi tarafından cumartesi günü Küçük'e bildirildi.

Peki bu kararın gerekçesi ne?

Cem Küçük, son olarak Genelkurmay Başkanı için “direnirse istifasını verir” diye yazan ve askeri savcılığa çağrılan Sabah gazetesi yazarı Rasim Ozan Kütahyalı’ya sahip çıkan bir yazı yazmış ve Rus jetini düşürenin Fethullahçı bir pilot olduğu iddiası ile ilgili olarak "ben de aynı şeyi yazdım" demişti.

Medyaradar'ın kulislerden edindiği bilgiye göre ayrılığın sebebi ne AK Parti, ne 17-25 Aralık'a dokunan yazıları, ne Rasim Ozan Kütahyalı'ya sahip çıkması.

Asıl sebep Ethem Sancak ile Aydın Doğan'ın ticari ilişkileri...

1 Kasım seçimlerinden sonra Star Gazetesi'nin sahibi olan Ethem Sancak'ın Cem Küçük'e Aydın Doğan aleyhine yazmaması konusunda telkinde bulunduğu, ancak Küçük'ün bu yazılarına devam etmesi nedeniyle yönetimle aralarında sık sık tartışmaların yaşandığı belirtiliyor.

Doğan Holding'e bağlı internet üzerinden hizmet veren alışveriş sitesi hepsiburada.com'un lojistik işlerini aldığı ileri sürülen Ethem Sancak'ın defalarca uyarılarına rağmen Aydın Doğan aleyhine ve bir hayli sert yazılar kaleme alan Cem Küçük'le yolları ayırmakta çareyi bulduğu Medyaradar'a gelen kulis bilgileri arasında yeralıyor.

MEDYARADAR/ÖZEL