Kültür Sanat
13 Şub 2024 11:34 Son Güncelleme: 13 Şub 2024 11:38

Cem Karaca'nın Gözyaşları gösterimden kaldırıldı! İlkim Karaca mahkemeye başvurmuştu

Cem Karaca'nın hayatını anlatan 'Cem Karaca'nın Gözyaşları' isimli sinema filmi için mahkeme süreci tamamlandı. Film, Cem Karaca'nın eşi İlkim Karaca'nın başvurusu sonunda mahkemece alınan ara kararla gösterimden kaldırıldı.

Cem Karaca'nın hayatını anlatan 'Cem Karaca'nın Gözyaşları' isimli sinema filmi için mahkeme süreci tamamlandı. Film, Cem Karaca'nın eşi İlkim Karaca'nın başvurusu sonunda mahkemece alınan ara kararla gösterimden kaldırıldı.

'Cem Karaca'nın Gözyaşları' filminin çekimleri başladıktan sonra Cem Karaca'nın 2001-2004 arasında eşi olan İlkim Karaca, filmde kullanılan şarkıların haklarının kendisinde olduğunu ve filmin kendisinden izin alınmadan çekildiğini belirtmiş, çekimlerin durdurulması dava açmıştı.

3 MİLYON 500 BİN LİRA TEMİNAT
Çekim sürecinde filmi durduramayan İlkim Karaca, filmin vizyona girmesinden bir gün sonra, 27 Ocak'ta bu kez gösterimin durdurulması için yeniden İstanbul Fikri ve Sınai Haklar ve Hukuk Mahkemesi'ne başvurdu. Bu kez mahkeme, İlkim Karaca'yı haklı bularak gösterimin durdurulmasına yönelik ara karar verdi. Mahkeme, talebinin kabulü için İlkim Karaca'dan 3.5 milyon TL teminat yatırmasını talep etti. Cem Karaca'nın hayatını anlatan film, gösterimden kaldırıldı.

YAPIM ŞİRKETİ: VİZYONDAN KALDIRILDI
Kararın ardından yapım şirketinden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Efsanevi sanatçımız Cem Karaca'nın anısına yakışır bir şekilde büyük emek ve özenle çekimlerini tamamlayıp 26 Ocak 2024 Cuma gününden itibaren izleyicilere emanet ettiğimiz " Cem Karaca'nın Gözyaşları" filmimiz, davacı tarafça mahkemeye yatırılan 3,5 milyon TL. teminat sonrasında tedbir kararıyla durdurulmuş ve vizyondan kaldırılmıştır."