Gündem
12 Eki 2014 23:02 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:48

Cem Garipoğlu ölmedi kaçırıldı iddiası fotoğrafla yalanlandı

Tek kişilik hücresinde intihar eden Cem Garipoğlu'nun ölmediği üzerine ortaya atılan iddialara Adli Tıp Kurumu ve Adalet Bakanlığı "fotoğraf arşivlerde var" diyerek cevap verdi.

Cem Garipoğlu’nun tek kişilik hücresinde intihar ettiği haberi Türkiye gündemine bomba gibi düşmüştü. Garipoğlu'nun cenazesi dün kılınan cenaze namazının ardından Karacaahmet Mezarlığı'nda toprağa verilmişti.

Garipoğlu'nun intiharı üzerine hakkında bir çok iddia ortaya atıldı. Birçok kişi Garipoğlu’nun ölmediğine ve hapisten kaçırılıp intihar süsü verildiğine hatta gündemin değiştirilmek için böyle bir şey yapıldığını iddia etti.

SON FOTOĞRAFI ADLİ TIP ARŞİVİNDE
Cem Garipoğlu hakkındaki iddialara son noktayı Adli Tıp Kurumu ve Adalet Bakanlığı koydu.

Adli Tıp Kurumu ve Adalet Bakanlığı’ndan alınan bilgilere göre, Garipoğlu’nun cenazesi kuruma geldikten sonra bütün prosedürler işletildi ve otopsi başlamadan önce kurumun kadrolu fotoğrafçısı tarafından fotoğraf çekildi. Otopsi sonrası da görüntülenen Garipoğlu'nun fotoğrafı Adli Tıp albümüne konuldu. Yetkililer, fotoğrafların ancak mahkeme kararıyla kamuoyuyla paylaşılabileceğini belirtti.