Gündem
14 Ara 2011 16:22 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 13:07

CEM EMİR'İN BABASININ GAZETECİLERDEN BİR RİCASI VAR!

Depremde yaşamını yitiren Cem Emir'in babası hukuk mücadelesine hazırlanıyor ve gazetecilerden bir de ricası var...

Van Depreminde kaybettiğimiz, Gazeteci Cem Emir’in babası ve avukatı, TV8’de yayınlanan Haberaktif programına katıldı.

Gökmen Karadağ’ın hafta içi her akşam TV8’de sunduğu programda Cem’in babası Mehmet Ali Emir, soruşturma ile ilgili bir bilgileri olmadığını ancak Bir Umut Derneği’nin desteği ile hukuk mücadelesi başlattacaklarını açıkladı.

Gökmen Karadağ’ın, meslektaşımız Cem Emir’in babasına yönelttiği "Bir haberci koşusu içinde çok fazla görüşemiyordunuz değil mi?" sorusuna acılı babanın yanıtı şöyle oldu:

"Evet görüşemiyorduk. Ancak Benim burada dikkat çekeceğim bir nokta, bir endişem var. İkinci depremde neden bazı şeyler saklanıyor. Ben iki gün enkaz başında kaldım orada ihmallerin devam ettiğini gördüm.

Cem bir gazeteciydi. Benim evladım. Kaybettik onu... Acısını ben yaşıyorum. Diğer taraftaki tüm ölenlerin de acıları paylaşıyorum. Gazetecilerden tek ricam, yüreklice haberlerini yapsınlar. Gitsinler orada olan biteni haberleştirsinler."

AVUKAT SAVCILIK ÜZERİNİ ÖRTMESİN


İdare’nin yargılamaya izin vermesi gerektiğini söyleyen Avukat Erbay Yucak, "Bayram Otel dosyası kapsamında doğru düzgün bir bilirkişi raporu çıkması lazım" dedi ve şöyle devam etti:

"Savcılığın olan bitenin üstünü örtmemesini ve Van Valiliği’nin hasar tespitten sorumlu kurumların yapması gerekeni yapmadığı için cezalandırılması gerekiyor."