Teknoloji
05 Ara 2022 15:03 Son Güncelleme: 05 Ara 2022 21:23

Cem Balık açıkladı! Bulut bilişim çözümleri güvenli mi?

VAS Bilişim Teknolojileri CTO Cem Balık, günümüzde güncel olan bulut sistemini ve güvenliğini anlattı.

VAS Bilişim Teknolojileri CTO Cem Balık'ın açıklamaları şöyle;

1. Pandemi ile hayatımızda çok şey değişti. Peki pandemi işletmeler için neleri değiştirdi?

Pandemi büyük küçük tüm işletmelerin çalışma şeklinde ciddi değişimlere sebep oldu. Uzaktan, evden çalışma gibi bir kavram çok hızlı bir şekilde hayatımıza girdi ve bu çalışma şekline işletmeler uyum sağlamak zorunda kaldık. Bugün geldiğimiz nokta işletmeler, yeni işe aldığı personellerine sadece uzaktan çalışma, belirli süreli ile uzaktan çalışma gibi zorunluluklar getiriyor. Son dönemde ki uygulamalar gösterdi ki yeni çalışma modelimiz Hibrit Çalışma olacak. Yani haftanın belirli günlerinde ofisten diğer günler ise evden çalışacağız.

2. Hibrit çalışmaya işletmeler nasıl uyum sağlayabilir?

Hibrit çalışma modeli işletmeler için çok yeni bir durum ve her işletme kendi yöntem ve kurallarını oluşturuyor fakat tüm tüm işletmeler için ortak bir nokta var; BT altyapısı. BT alt yapısında dönüşüm şart, esnek ve çevik altyapılara ihtiyaç var.

3. İşletmeler esnek ve çevik altyapı dönüşümünü nasıl yapmalı?

Geleneksel bilgi Teknolojileri alt yapıları bu dönüşümün ihtiyacına cevap veremiyor. İhtiyaç duyulan ek kaynak ihtiyacına maalesef aylar sonra erişebiliyorsunuz. Fakat Bulut çözümleri ile bu ihtiyaç birkaç saat içerisinde karşılanıp işletmenin kullanımına sunulabiliyor.

4. Bulut BT çözümleri işletmelere nasıl katkı sağlıyor.

Bulut BT çözümleri ile değişen anlık ihtiyaçlara hızlı bir şekilde cevap verebilir. Ön yatırım yapmandan kullandığın kadar öde yöntemleri ile işletmelerin teknolojiye erişimini hızlandırıyor.

5. Bulut bilişim çözümleri güvenli mi?

Evet, bir çok bulut alt yapısı üst düzey güvenlik standartlarına uygun olarak tasarlanıyor ve hizmet veriyor. Aslında işletmelerin kendi bünyelerinde kuracakları altyapılarda bu standartları uygulamaları çok güç ve maliyetli bu açıdan baktığımızda bir çok işletme için daha güvenli olduğunu dahi söyleyebiliriz.

6. İşletmeler bulut bilişim çözümlerini seçerken nelere dikkat etmeli?

İyi bir ihtiyaç analizi yapmalı ve alanında uzaman kişiler ve kurumlarla çalışılmalı.