Gündem
24 Eyl 2021 12:53 Son Güncelleme: 24 Eyl 2021 13:10

Çekirgeli çikolatalar market raflarına geliyor!

İsrailli bir şirket, çekirgelere tatlandırıcı ekleyerek yenilebilir hale getirdi. Ürünlerin kısa sürede piyasaya sürülmesi beklenirken, uzmanlar böyle bir değişimin kolay olmadığını belirtiyor.

İsrail'de bir şirket, çekirgelere tatlandırıcı ekleyerek şekerleme gibi piyasaya sürmeye hazırlanıyor. Ürünlerin piyasaya sürülmesi beklenirken, firmadan açıklama geldi.

CEVİZ, MANTAR, KAHVE, ÇİKOLATA TADI...

NTV'de yer alan habere göre şirketin başındaki isim olan Dror Tamir, konuyla ilgili yaptığı açıklamalarda "Bir deneyin. Küçük şekerler proteinle dolu ama soya veya jelatinden değil. Bunun yerine, çekirgelerden yapıldılar. Çekirgelerin tadı ceviz, mantar, kahve ve çikolata gibi, portakal ve çilek aroması da gelecek." ifadelerini kullandı.

 

ÇEVRESEL FAKTÖRLER ETKEN

Her ne kadar uzmanlar, böyle bir değişimin kolay olmadığını belirtse de yakın gelecekte çevresel faktörler ve nüfus artışı nedeniyle Batı’nın beslenme rutinine de böceklerin eklenmesinin mümkün olacağını düşünülüyor.

SORUNLARA YOL AÇABİLİR

Böceklerin protein kaynağı olarak kullanılmasındaki temel sorunlardan biri, insan vücudu için alerjik reaksiyon gösterme ve insan vücudundaki bakterilerle ilgili sorunlara yol açabilme ihtimalinin olması olarak gösteriliyor.

 

30 YILDA DÜNYA NÜFUSU 2 MİLYAR ARTACAK

Bugün 7,7 milyar olan dünya nüfusunun 2050’ye kadar 9,8 milyara ulaşacağı tahmin ediliyor. Gıdaya ulaşması gereken 2 milyar insanın daha gezegende yaşaması sonucu tarımsal faaliyetlerin aynı hızda yürütülmesinin mümkün olamayacağı düşünülüyor.

Et üretimiyle karşılaştırıldığında çekirge üretimi sera gazı emisyonunu yüzde 99’a kadar azalttığı gibi su tüketimini de bin kat, ekilebilir arazi kullanımını da bin 500 kat azaltıyor.