Televizyon
22 Tem 2011 17:20 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:36

'ÇEK BAKALIM'IN YAYIN GÜNÜ VE SAATİ NE ZAMAN?

Okan Bayülgen, Hıncal Uluç ve Hülya Avşar'ın jüri üyeliğini yaptığı ATV'nin yeni yarışma programı "Çek Bakalım" çok yakında yayına giriyor.

Amatör sinemacıların yarışacağı "Çek Bakalım" 24 Temmuz Pazar akşamı saat 20.00'de başlıyor.

Sinema tutkunu olan tüm amatör yarışmacılar kendi ekiplerini kurdu. Yarışmacıların kendi imkânlarıyla yazıp, çektiği, süresi 5 dakikayı geçmeyen, filmler ön jüri tarafından tek tek izlendi, değerlendirildi. Başarılı bulunan filmler, ekipleriyle birlikte yarışmaya davet edildi.

Jüri koltuğunda Okan Bayülgen, Hülya Avşar ve Hıncal Uluç’un yer aldığı yarışmada, her hafta finallere kalmaya hak kazanan yönetmen ve ekipleri belirlenecek.

Yarışmacılara her hafta belirli bir bütçe ve bir tema verilecek. Jüri üyeleri ekiplerin çekeceği filmleri izleyecek, yorumlayacak ve puanlamalar sonunda üst tura çıkacak ekipleri belirleyecek. Yarışmacılar filmlerini bu doğrultuda yeniden çekecek.

Toplam 14 hafta sürecek bu maceranın sonunda en başarılı kısa filmleri çekerek mutlu sona ulaşan ekip büyük ödülün sahibi olacak. Ayrıca final haftalarında çekilen kısa filmlerde yer alan yönetmenler, senaristler, oyuncular arasında küçük Oscar törenini andıran yarışma ile ödüllendirilecek