Gündem
08 Eyl 2020 10:04 Son Güncelleme: 08 Eyl 2020 10:20

Cavit Çağlar açık ve net konuştu: Olay TV'de Fatih Portakal olacak mı?

Sözcü gazetesi yazarı Serpil Yılmaz'a açıklamalarda bulunan Cavit Çağlar, "Olay TV'nin yüzde yüz hissesi benim" dedi.

Merkezini İstanbul'a taşıyan Olay TV, 1 Ekim'de izleyicinin karşısına çıkmayı planlıyor.

Kanal D'nin Haber Koordinatörü Süleyman Sarılar'ın yöneteceği, NTV'nin kurucusu Nuri Çolakoğlu'nun ise danışmanlığını üstlendiği Olay TV'nin patronu Cavit Çağlar konuştu.

Sözcü gazetesi yazarı Serpil Yılmaz'a açıklamalarda bulunan Cavit Çağlar, "Olay TV'nin yüzde yüz hissesi benim" dedi.

Çağlar, kanalı satmadığını muhalefet olarak devam edileceğini ve FOX TV'den ayrılan Fatih Portakal'ın yer almayacağını söyledi.

Serpil Yılmaz’ın yazısı şöyle…

Eski siyasetçi ve ünlü iş insanı Cavit Çağlar'ı bundan böyle yalnızca “medya patronu” olarak mı anacağız?

Gayrimenkul yatırımı seviyesinde koruduğu iki otelinden başka ticari faaliyeti bulunmadığını söyleyen Çağlar, sahibi olduğu Olay TV'nin ulusal yayınına başlayacağını söylüyor. Çağlar'ın Bursa'da yerel yayın yapan televizyon kanalı Olay TV'yi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu'na yakın Trabzonlu tekstilci Hüseyin Kalkan'a sattığı konuşuluyor.

Daha da ötesi Olay TV'nin yayına başlayacağı Kağıthane'de Bikur İnşaat'ın yaptığı Bab Plaza'nın Kalkan'a ait olduğu ileri sürülüyor.

Kalkan'ın girişimcilik öyküsü henüz aydınlığa kavuşmamış olsa da, Olay TV'nin Kağıthane'deki binasında “patron koltuğunda” oturuyor.

Çağlar'a sorduğumda ise açık ve net konuşuyor: “Satan yok… Hisselerinin yüzde 100'ü benim”

Çağlar, Bursa'da sahibi olduğu Olay gazetesinin 35 yıldır, radyo yayınları da yapan Olay TV'nin 28 yıldır sahibi…

“Gazetemiz Bursa'da 10 bin adet satıyor. Bu işi iyi yapıyoruz” diyen Çağlar, yayın politikasını “Merkezde olacağız, muhalefet gazeteciliği yapmayacağız. Yayınlara müdahale etmem” diye açıklıyor.

Televizyonunda, Fox TV'den ayrılan Fatih Portakal'ın yer alamayacağının da altını çiziyor.

Çağlar Türkiye'nin ilk haber kanalı NTV'yi 1996 yılında kurmuş, 1999 yılında da Doğuş Grubu'na satmıştı.

Çağlar, Ekim 2020 itibarıyla ulusal yayın hayatına başlayacağını söylediği Olay TV'nin haber kanalı olmayacağını vurguluyor.

Olay TV'nin danışmanlığını, NTV'nin kuruluşunda da yer alan Nuri Çolakoğlu üstlendi.

Çağlar'ın ilk transferi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) 28 şirketinden sorumlu basın koordinatörü Süleyman Sarılar oldu.

Haber Genel Yayın Yönetmeni olduğu Kanal D Haber'den 2018 yılında ayrılan Sarılar'la olan ilişkilerini, “CNN Türk ve Kanal D Aydın Doğan'dayken tanıdım. Arkadaşımızdı” diye açıklıyor.

Bu pilav çok su kaldırır diye düşünüyorum.

Türk Hava Kuvvetleri'ne ait bir uçak tarafından 24 Kasım 2015'te Türkiye-Suriye sınırında düşürülen Rus uçağı, iki ülke arasında büyük kriz çıkarmıştı.

Krizin çözümünde anahtar rol oynayan Çağlar'ın, Tayyip Erdoğan ile yakınlaşması; iktidara muhalif bir gruba/kişiye Olay TV'yi sattığı iddiasına kuşku ile yaklaşmamız için yeterli bir neden.

Herkes biliyor ki, Erdoğan böyle bir satışa sıcak bakmaz.

Çağlar uçak krizini, dönemin Genelkurmay Başkanı ve Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ile yönetmişti. İkilinin dostlukları bugünde neredeyse “mesai arkadaşı” seviyesinde sürüyor.

Öte yandan Çağlar'ın Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın kardeşi Serhat Albayrak'ın başında olduğu Sabah gazetesinde 24 Ağustos'ta çıkan “iktidara övgü röportajının” mürekkebi kurumadı! Hal böyleyken Çağlar, AKP'ye muhalefet edecek bir iş insanına Olay TV'yi sat (a) maz! 

Bir satış varsa; Kalkan “olayın” öncesini ve sonrasını anlatmalı…

DYP Genel Başkanı Süleyman Demirel hükümetinin kabinesinde 3 dönem bakan olarak görev alan Çağlar, “O yıllarda Amerika'ya “Şak” dendiğinde ödümüz kopuyordu. Erdoğan'ın dış politikada dik duruşunu beğeniyorum. Ülkem için çalışırım. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'un ricası üzerine Rusya'daki dostlarımla görüştüm. Rusya 15 gün sonra uçak seferlerini açtı” diyor.

TMSF'ye 1 milyar dolar borcunu ödedi, ulusal yayıncılık tuşuna bastı!

“Devletle ticari işim olmaz” diyen Çağlar “Banka, sigorta; hiçbir yere 1 TL'lik borcum yok. Hulusi Turgut hayatımı yazdı. Bazı sırlar hariç kamuoyunu ilgilendiren çok şeyi anlattım, okuyacaksınız” diyor.

Yeşim Tekstil'deki tüm hisselerini yeğeni Şenol Şankaya'ya devrettiğini, Bursa'da 15 bin konutluk “Yeşil Şehir” projesini tamamladığın söyleyen Çağlar, ticari faaliyetlerinin İstanbul Balmumcu'daki Plaza Otel ve Bursa'daki Çelik Palas oteliyle sınırlı olduğunu belirtiyor.

Televizyon yayıncılığının sermaye gücü gerektirdiğini hatırlatmam üzerine Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'na (TMSF) 1 milyar dolar ödediğine vurgu yapıyor.

TMSF, 1999 bankacılık krizi döneminde hakim ortağı olduğu İnterbank ve Etibank'a el koymuştu.

TMSF 2019 Mart'ında, Çağlar'ın borcuna karşılık toplamda 837 milyon 574 bin 977 dolar tahsilatın sağlandığı ve böylelikle borçlarının tümünün ödendiğini açıklamıştı.