Gündem
24 Ağu 2012 00:24 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 14:03

ÇARPICI İDDİA; GAZİANTEP'TEKİ SALDIRI EL KAİDE'NİN İŞİ!

Yurt gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ,Gaziantep'teki kanlı saldırının arkasında El Kaide'nin olduğunu iddia etti.

SKY Turk 360 ekranlarında Şimdi Söz Sende’ye konuk olan Yurt gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ, Hilmi Hacaloğlu’nun sorularını yanıtladı. Antep’teki kanlı saldırının perde arkasının yorumlandığı programa Yanardağ’ın çarpıcı iddiası damga vurdu.

9 kişinin hayatını kaybettiği onlarca vatandaşın yaralandığı saldırının temelinde Suriye eksenli gelişmelerin olduğunu iddia eden Merdan Yanardağ, "bu saldırı El Kaide’nin işi" dedi. Antep’te El Kaide’ye yapılan etkili operasyonlardan sonra örgütün lideri El Zevahiri’nin Türkiye’yi tehdit eden bir video mesaj yayınladığını hatırlatan Yanardağ Antep’teki saldırının bu sürecin bir sonucu olduğunu savundu.

HATAY VE İLÇELERİNDE SURİYE’DE EYLEM YAPAN ÖRGÜTLERİN KAMPLARI VAR

"Biz Yurt gazetesinde Hatay ve ilçelerinde Suriye’de eylem yapan terörist örgütlerin eğitim kamplarının fotoğraflarını yayınladık. Bunlar silahlı ve Hatay’ın sokaklarında. Antep’in Nizip’in sokaklarında... Sıradan yurttaşlarımızı taciz ediyorlar. Çok sayıda olay var, kavga var. Bölge barut fıçısına dönmüş durumda. Çok tehlikeli bir gerilim var bölgede. Cihatçılar orada ve insanların kafalarının kesildiğini gösteren videoları kahvelerde izletiyorlar."

BİZE GELEN İSTİHBARAT EL KAİDE’Yİ İŞARET EDİYOR

"Biz Antep saldırısının PKK değil El Kaide tarafından gerçekleştirildiğini düşünüyoruz. Bizim kaynaklarımız, aldığımız bilgiler ve istihbarat El Kaide’yi işaret ediyor. Antep sıradan bir yer değil. El Kaide’nin üs olarak kullandığı Türkiye’deki tek kenttir. Önemli demiyorum tek kenttir. Maraş’ın Pazarcıl ilçesi, Nizip ve Antep El Kaide’nin üs olarak kullandığı yerlerdir.

EL ZEVAHİRİ TÜRKİYE’Yİ TEHDİT EDEN BİR VİDEO MESAJ YAYINLAMIŞTI

"2008’de bir El Kaide operasyonunda bir polis şehit oldu, 5 polis yaralandı. sıradan bir vatandaş öldü. 20 tane El Kaide militanı yakalandı. Daha sonra yapılan operasyonlarda ise yine Antep’te 52 El Kaide militanı tutukandı. Geçtiğimiz Haziran ayında ise 7 El Kaide militanı yakalandı ve El Zevahiri Türkiye’yi tehtid eden bir video mesaj yayınladı ve El Kaide militanlarını cihat için Suriye’ye çağırdı. Diğer yandan PKK bu eylemi hemen red etti."

BUGÜN YAZARINDAN EL KAİDE İDDİASINA İTİRAZ

Programın diğer konuğu Bugün yazarı Gültekin Avcı ise Merdan Yanardağ’ın iddiasına katılmadığını belirtti. "Türkiye’de sansasyonel eylem yapabilecek örgütler bellidir. Antep’teki bombalamanın Kumrular’daki bombalamadan bir farkı yok ki" diyen Avcı, resmi açıklamalara inanmak gerektiğini savundu.