CineRadar
23 Oca 2014 10:30 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:53

Çarpıcı filmler vizyonda...

Haftanın vizyonu gösterimi gecikmiş filmleri karşımıza çıkarsa da Oscar'ın en güçlü adayı 12 Years A Slave'i izlememizi sağlıyor. Geri kalan filmler de yabana atılacak gibi değil.

Ayrıca benim gibi korku filmi meraklıları için gerçekten sıkı bir seyirlik olan Şeytanın Günü de bu hafta gösteriliyor. Biraz Yeşilçam kafası bir Hollywood işi olan Şöhret Tepesi diğer filmleri gördükten sonra bir seçenek olabilir.

Sırasıyla Alec Baldwin, Harrison Ford ve Ben Affleck tarafından canlandırılmış olan bu gözüpek ve vatansever ajan Jack Ryan'ı bu kez J.J Abrahams mahsulü Star Trek’lerin Kaptan Kirk’i olarak gözümüze giren Chris Pine yaşatıyor, yönetmense artık iyice büyük bütçe filmlerine dadanmış olan Kenneth Branagh… Kendisi ayrıca filmin kötü adamı olan Viktor Cherevin rolünü de üstlenmiş durumda… Film, bundan sonra seriye dönüşmesi umulduğundan, Jack Ryan’ın ordu günlerinden, Afganistan'da yaralanmasına ve ölümden döndükten sonra sırf “başka Amerikalılar ölmesin” diye CIA’ye katılması kısmını da içeren tempolu bir giriş yapıyor ve bu finale kadar yükselen bir şekilde devam ediyor.

Frankenstein romanından oldukça serbest bir uyarlama olan I, Frankenstein, fantastikseverlerin ilgisini çekecek bir yapım. Gargoyllar ile iblisler arasındaki sonu gelmez savaşta Frankenstein canavarı dengeleri değiştiriyor.

Çocuklar tarafından beğenilen Köfte Yağmuru'nun devam filmi de bu hafta vizyonda. T-Rex yerine dev hamburgerlerin saldırdığı bir Jurassic Park izlemek/izletmek isterseniz çocuğunuzu da alıp sinemaya... Bu filmden çıktığınızda doğrudan Burger dükkanına çekiştirileceğinizi de şimdiden yazayım, ona göre bütçe yapın. 

İşte yeni haftanın 7 yeni filmi... Biri mutlaka sizin için. Sinemasız kalmayın!

12 Yıllık Esaret

Steve McQueen’in yönettiği ve Chiwetel Ejiofor, Michael Fassbender, Benedict Cumberbatch ile Paul Dano’nun oynadığı 12 Yıllık Esaret (12 Years A Slave, Fida Film tarafından vizyona çıkarılıyor.



İç Savaş öncesi Amerika Birleşik Devletleri’nde ailesiyle birlikte özgür bir adam olarak yaşayan Solomon Northup, köle olarak kaçırılır ve satılır. Solomon’u satın alan Edwin Epps zalim bir adam olmanın yanı sıra beklenmeyecek bir nezakete de sahiptir. Solomon sadece hayatta kalmak için değil aynı zamanda onuru için de yaşamaya çalışmaktadır. 12 yıl süren esareti sonrası Solomon, kölelik karşıtı Samuel Bass’le ve özgürlüğüyle yeniden tanışır.



Frankenstein: Ölümsüzlerin Savaşı

Stuart Beattie’nin yönettiği ve Aaron Eckhart, Yvonne Strahovski, Jai Courtney ile Bill Nighy’in oynadığı Frankenstein: Ölümsüzlerin Savaşı (I, Frankenstein), Pinema Film tarafından vizyona çıkarılıyor.



Gotik ve modern dünyayı karakterlerle bütünleştirebilmek için filmin çekimleri Melbourne’da yapıldı. Darkstorm Studio’nun çizgi romanından uyarlanan filmde 200 yıl önce Dr. Frankenstein tarafından yaratılan Adam, hâlâ hayattadır ve kendisini insanlığın kaderini belirleyecek büyük bir savaşın ortasında bulur. İnsan ırkını yok etmeye çalışan iblisler çok büyük bir tehlikedir. Adam, bu savaşı kazanmaya çalışacaktır.



Jack Ryan: Gölge Ajan

Kenneth Branagh’ın yönettiği ve Chris Pine, Kevin Costner, Kenneth Branagh ile Keira Knightley’in oynadığı Jack Ryan: Gölge Ajan (Jack Ryan: Shadow Recruit), UIP Filmcilik tarafından vizyona çıkarılıyor.



Jack Ryan, sıradan bir New Yorklu yöneticidir. Ama aynı zamanda zeki biri olarak yıllar önce CIA tarafından göreve getirilmiştir. ABD ekonomisini çökertmek  ve global kargaşa yaratmak için yapılmış bir plânı ortaya çıkarınca, bunu durduracak yeteneklere sahip tek kişi de Ryan’ın kendisi olur. Şimdi sahaya inmiş, şüphe, aldatma ve ölümcül güçle büyüyen bir dünyaya girmiştir. Jack, herkesten bir adım önde kalmak zorundadır.



Şeytanın Günü

Matt Bettinelli Olpin ile Tyler Gillett’in yönettiği ve Zach Gilford, Allison Miller, Steffie Grote ile Sam Anderson’un oynadığı Şeytanın Günü (Devil’s Due), Tiglon Film tarafından vizyona çıkarılıyor.



Balayı sırasında gizemli, garip bir gece geçiren Samantha ve Zach, kendilerini hiç beklemedikleri bir gebelikle karşı karşıya bulurlar. Gerçek bir aile olmaya doğru attıkları adımları kamerayla sürekli kaydeden Zach, Samantha’nın gittikçe garipleşen davranışlarını önce hamileliğiyle ilgili zanneder. Aylar geçtikçe genç kadının bedeni ve ruhsal durumundaki karanlık değişimlerin sebebinin çok daha korkutucu ve uğursuz bir güç olduğu ortaya çıkacaktır.



Kırık Çember

Felix Van Groeningen’in yönettiği ve Veerle Baetens, Johan Heldenbergh, Nell Cattrysse ile Robbie Cleiren’in oynadığı Kırık Çember (The Broken Circle Breakdown), Kurmaca Film tarafından vizyona çıkarılıyor.



Elise dövmecidir, Didier de bir bluegrass grubuyla kovboy kılığında banjo çalar. Daha ilk görüşte âşık olurlar. Didier konuşmayı sever, Elise daha çok dinler. Didier romantik bir tanrıtanımazdır, Elise ise gerçekçi ve dindar. Küçük kızları Maybelle’in ölümcül hastalığı hem aşklarını hem yaşamlarını sorgulamalarına yol açacaktır. Filmin yönetmeni, İstanbul Film Festivali’nde Altın Lale alan Çölde Kutup Ayısı filmini çekmişti.



Şöhret Tepesi

Paul Schrader’in yönettiği ve Lindsay Lohan, James Deen, Nolan Gerard Funk ile Amanda Brooks’un oynadığı Şöhret Tepesi (The Canyons), D Productions tarafından vizyona çıkarılıyor.



Los Angeles’da geçen bu kara film, seks saplantısının ve hırsın ne kadar tehlikeli olabileceğini bizlere gösteriyor. 20’li yaşlardaki gençlerin, sonu dolandırıcılık, paranoya ve vahşetle biten öyküsü… Christian (James Deen), erotik filmlerin aranılan oyuncusudur. Sevgilisi Tara (Lindsay Lohan) da kendisi gibi oyuncudur ancak Tara’nın aklı eskiden ilişki yaşadığı başka bir aktördedir. Christian bunu fark ettiğinde çok vahşi bir insana dönüşecektir.



Köfte Yağmuru 2

Cody Cameron, Kris Pearn’ın yönettiği ve Anna Faris, Neil Patrick Harris, Bill Hader ile Andy Samberg’in seslendirdiği animasyon film Köfte Yağmuru 2 (Cloudy With A Chance Of Meatballs 2), Warner Bros. tarafından vizyona çıkarılıyor.



İlk filmde Flint, suyu yiyeceğe dönüştüren bir makine icat etmişti. Devam filmindeyse Flint, durdurduğunu sandığı icadının halen çalışmakta olduğunu öğrenir. Bu sefer dünyayı, makinesinin yarattığı hayvan-yiyecek karışımı mutant yaratıklardan kurtarmaları gerekmektedir.