Gündem
18 Mayıs 2012 15:32 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 13:40

CANNES'DA NURİ BİLGE CEYLAN'A BİR ÖDÜL DAHA!

Ödüle doymayan ünlü yönetmen Nuri Bilge Ceylan, bu yıl da festivalden eli boş dönmedi.

Ünlü yönetmen Nuri Bilge Ceylan, ödüle doymuyor. Fransa’daki Sinema Yönetmen ve Yapımcıları Derneği’nin Cannes Film Festivali bünyesinde verdiği 2012 ’Altın fayton ödülüne bu yıl Nuri Bilge Ceylan layık görüldü.

Dünyanın önemli sinema etkinliklerinden birisi olan Cannes Film Festivali, çeşitli etkinliklerle devam ediyor.

Ödüle doymayan ünlü yönetmen Nuri Bilge Ceylan, bu yıl da festivalden eli boş dönmedi. Fransa’daki Sinema Yönetmen ve Yapımcıları Derneği’nin 2012 ’’altın fayton" ödülü dünya sinemasına katkısı nedeniyle Ceylan’a verildi.

Bu ödülün kendisi için çok anlamlı olduğunu söyleyen Ceylan, "Çünkü ödülü yönetmenler veriyor. Yönetmenler zor beğenen insanlardır" dedi.

Bu ödülü daha önce alanlar arasında, Jafar Panahi, Jim Jarmusch ve Clint Eastwood gibi dünyaca ünlü yönetmenler de bulunuyor.

Ödül töreninden önce Ünlü yönetmenin Fransa’da ve Avrupa’da tanınmasını sağlayan ’’Mayıs Sıkıntısı’’ filminin gösterimi yapıldı.

Çok sayıda seyircinin izlediği filmin ardından Ceylan, sinemaya ilişkin soruları yanıtladı. ’’Yaşamı anlamak için sinema yaptığını’’ belirten Ceylan, ’’sinema yaşam ve kendim arasında köprü vazifesi görüyor’’ dedi.

Nuri Bilge Ceylan, geçen yıl ’’Bir Zamanlar Anadolu’da’’ filmiyle Cannes Film Festivali’nde jüri büyük ödülüne sahip olmuştu. Ünlü yönetmen 2008 yılında da ’’Üç Maymun’’ filmiyle yine aynı festivalde en iyi yönetmen ödülünü kazanmıştı.