Gündem
22 Haz 2021 17:25 Son Güncelleme: 22 Haz 2021 19:23

Canlı yayında Yılmaz Özdil'e ateş püsküren Uğur Dündar rahatsızlandı

Gazeteci Gükan Hacır sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada dün gece canlı yayında Yılmaz Özdil'in paylaşımına sert tepki gösteren Uğur Dündar'ın rahatsızlandığını duyurdu.

Yılmaz Özdil'in, Artı 1 TV'yi Sezgin Baran Korkmaz'ın finanse ettiği iddiasının ardından Uğur Dündar, canlı yayında "Yılmaz Özdil benim cenazeme gelmesin, benim için Yılmaz Özdil defteri kapanmıştır" diyerek çok sert tepki göstermişti.

Gükan Hacır, Twitter'dan yaptığı açıklamada KRT'de yayınlanan Şimdiki Zaman programına Uğur Dündar'ın rahatsızlandığından dolayı katılamayacağını açıkladı.

Hacır'ın paylaşımı şöyle:

NE OLMUŞTU?

Tuncay Mollaveisoğlu’nun sunduğu Tele1'de yayınlanan Anında Manşet programında konuşan Uğur Dündar ve Yılmaz Özdil birbirine girdi. Özdil, sosyal medya hesabından Artı 1 TV'yi Sezgin Baran Korkmaz'ın finanse ettiği iddiasında bulundu. Dündar, Özdil’e canlı yayında yanıt verdi.

ABD’nin talebi üzerine Avusturya’da tutuklanan Sezgin Baran Korkmaz’ın, “Dürüst ve güvenilir (!)” sözleri ile ima ettiği Uğur Dündar’a, ARTI 1 TV’yi kurdurduğunu öne süren Özdil paylaşımlarında “Araştırmacı gazetecilerin SBK aşına su katmak istemem ama, SBK’nın kafakola aldığı gazetecilerin listesi ABD’de açılan davanın iddianamesinde yazıyor... Kimlere televizyon kanalı kurdurdukları bile orada yazıyor! SBK’nın kafakola aldığı gazetecileri, kime hangi televizyonu kurdurduklarını biliyorum ama söylemem demedim, aksine açık açık söylüyorum, ABD’deki iddianamede yazıyor... Dürüst ve güvenilir (!) araştırmacı gazeteciler niye bu mevzudan hiç bahsetmiyor diye soruyorum?” dedi.

UĞUR DÜNDAR'DAN SERT TEPKİ

Uğur Dündar, Özdil’in iddialarına sert tepki gösterdi.

“Yılmaz’ın yaptığı bu imalar, benim hayatımda yediğim en büyük hançerdir” diyen Dündar, "Çok kötü konuşmak istemiyorum ama Yılmaz Özdil benim cenazeme gelmeyeceksin. Sana hakkımı helal etmiyorum! Sen nasıl olur da benim namusuma şerefime ima yollu laf söylersin ayıp be utan utan yazıklar olsun sana yerin dibine gir! Karşıma çıkarsan çok fena yaparım... Şerefimiz için yaşıyoruz. Ben Yılmaz için kendimi bin defa ortaya attım. Hala 'Değerli ağabeyim' diye mesajlar atıyor. Sen artık 'Değersizsin" ifadelerini kullandı.

“Sen benim ne kadar namuslu olduğumu bilen bu ülkedeki iki üç insandan birisin. Birisi Müjdat Gezen’dir, İkincisi sensin. Sana kardeşim dedim. Sen nasıl olur da ‘Değerli ağabeyim’ dediğin, yere göğe sığdıramadığın bir insana ima yollu dahi olsa çamur atmaya yeltenirsin. "

Dündar, "Biri bana Yılmaz Özdil'i sorsa, 'Yılmaz pis bir işe bulaşmaz' derim... Yılmaz'a da yazıklar olsun... Bitti benim için artık. Çok namuslu bir iş yapmışız, tebrik etmesi gerekirken imalı çamur. Yazıklar olsun" diye konuştu.

Dündar, şöyle devam etti: "Ben şimdi bu Yılmaz'ın hazin durumunu değerlendirdikçe Sedat Peker'in neden kabadayı olduğuna da hak veriyorum. Anlıyorum neden kabadayı olduğunu şimdi. Hayatımın en acı gecelerinden biri bu. Sırtımdan hala kanlar süzülüyor."

Özdil’in cenazesine dahi gelmesini istemediğini dile getiren Dündar, Yılmaz Özdil’in İsmail Saymaz, Murat Ağırel ve Barışlar gibi başarılı gazetecilere de kafayı taktığını söyledi.

Dündar, “İsmail Saymaz’a takmış vaziyette kafayı. Genç bir arkadaşımız kim olursa olsun önünü açmak isteriz. Gençlerin başarısı; Murat Ağırel, Barışlarr… Bütün bu sizde Cumhuriyet’te yazanlar bizde Sözcü’de yazanlar bunlar başarı kulvarında yürüyen arkadaşlarımız.
Biz onlara ön açıcı olmalıyız. Biz çünkü başarıya doyduk. Ben Uğur Dündar olmuşum bundan daha büyük paye var mı?
Çok üzdü beni ya şurada tutamayacağım kendimi ağlayacağım. Nasıl attın o tweetleri, yazıklar olsun sana.” ifadelerini kullandı.

YILMAZ ÖZDİL: NETİCEDE KANAL KİMİNMİŞ?

Programa telefon bağlantısı ile katılacağı açıklansa da, daha sonradan vazgeçen Özdil, Dündar’ın sert çıkışının ardından paylaşımlarına devam etti: “SBK iddianamesinde yazılanları sordum, Tele1’de değerli ağabeyim Uğur Dündar’la Tuncay Mollaveisoğlu beni eleştiriyor, sormayayım o halde... Neticede kanal kiminmiş?”