Televizyon
31 Mar 2012 10:23 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 13:29

CANLI YAYINDA UĞUR DÜNDAR'LA KAVGA ETTİLER! VİDEO

Canlı yayına bağlanan Uğur Dündar ile Latif Şimşek arasında yaşanan kavga programa damgasını vurdu.

28 Şubat ve tartışmasında ağır suçlamalara muhatap olan Uğur Dündar iddialara Beyaz TV ekranlarında yanıt verdi. İddiaları kesin bir dille yalanlayan Dündar, Tansu Çiller’in Başbakanlığı döneminde danışmanlığını yapan Hüseyin Kocabıyık’ın suçlamalarını red ettiği programda programın moderatörü Latif Şimşek’le birbirine girdi, Rasim Ozan Kütahyalı ile polemik yaşadı...

Tansu Çiller’e çıplak fotoğraf şantajı yaptığı iddiaları karşısında çileden çıkan Uğur Dündar bir seyirci sorusu üzerine sinirlenerek yayını terketti.

Dündar programda şunları söyledi:

ANA AVRAT KÜFREDİLİYORDU
Özer ve Tansu Çiller’in yanında çalıştığı dönemde bir Öncü gazetesi ve BTV vardı. O gazete tamamen Çiller aleyhine yayın yapan gazetecilere şantaj yapmak, hakaret etmek için yayın hayatına başladı. BTV’de de sürekli olarak bana Emin Çölaşan’a ve pek çok gazeteci arkadaşıma deyim yerindeyse Ana Avrat küfreden altyazılar geçiyordu. Biz bütün onları dava konusu yaptık.

HABERLERİ ÖZER ÇİLLER YAZIYORDU
Haber müdürü olarak çalışan İlhami Yangın, Arena’ya geldi ve Öncü gazetesinde yazar görünümünde yer alan kişilerin aslında yazar olmadığını ve bu kişilerin Fransız dergisinden kesilen fotoğrafların kullanıldığı sanal isimler olduğunu ve aslında o haberleri yazan kişinin Özer Çiller olduğunu söyledi.

SONRADAN İNKAR ETTİ
Benim eşimin peşine teknik takip ekipleri konduğunun ve bunları BTV’nin üstlendiğini açıkladı. İftiraların önceden planladığını ve gazetenin manşetlerinin bir gün önceden Özer Çiller’in tarafından atıldığını itiraf etti. Biz bunu noter huzurunda belirledik. Daha sonra savcılık sorgusunda suçlu konuma düşmemek için söylediklerini inkar etti ve bizden para aldığını söyledi.

İSYAN ETTİM
İlhami Yangın daha sonra son dönemde çıkan kitabında bizim röportajımızda anlattığı şeylerin gerçek olduğunu bizim ekibimizin Öncü gazetesi önünde dövülmesinden sonra, teknik takip işinin yapan kişinin Amerika’ya kaçtığını yazdı. O kişilerin benim, Emin Çölaşan’ın, Aydın Doğan’ın ve Koç ailesinin peşine düştüklerini ve kayda değer bir bilgi bulamadıklarını yazıyor. Benim eşimin adı son dönemde Brezilya’ya tek başına gittiğine yönelik bazı iddianamelerde saçma sapan bilgilerle yer aldı ve ben isyan ettim.

NEDEN O FOTOĞRAFLARI EMİN ÇÖLAŞAN’A GÖSTERDİ
’Siz bir başkasının eşi olan belden üstü çıplak olan resimlerin Çölaşan’a göstermekte hiç bir veyis görmediniz. Bu nasıl bir çelişkidir? ’sorusuna ise Uğur Dündar şöyle yanıt verdi:

Neden görmedim biliyor musunuz? Bana, Emin Çölaşan’a kendi televizyonlarında ana avrat küfür ediyorlar. Sayısız iftiralar atıyorlar, eşimin tek başına Brezilya’ya gittiğini söylüyorlar. Benim eşim hayatında Brezilya’ya gitmedi. Bu yayın kuruluşunun altında da Çiller ailesi var. Çiller ailesinin çocuğunu uyuşturucu tuzağına düşmekten kurtarmışım. Bana geldiler ve ben de demişim ki Hayri Kozakçıoğlu ve Necdet Menzir’e durumu ilettim. Demişim ki ’bu çocuğu tuzağa düşürdüler, bu çocuğu onlardan uzaklaştırın’ dedim. Tuzağı kimlerin hazırladığını da söyledim.

FOTOĞRAFLARI İMHA ETTİM
Mert Çiller’le ilgili bir özel kasedin kendisine ulaştırıldığı ancak bunu yayınlamadığını söyleyen Dündar ’Özer Çiller tanınmış bir reklamcı vasıtasıyla Aydın Doğan’a ’Uğur Dündar’la, Emin Çölaşan’ı susturun. Size 500 milyon dolarlık bir otomotiv kampanyası yaptıralım ’diyor. Aydın Doğan bunu kabul etmiyor ve bu arada bana postayla Çiller’in çıplak fotoğrafları geldi. Ben o sırada Emin Çölaşan’a isyan ediyordum. Emin’i çağırıp dedim ki ’Bak Emin bize hakaret ediyorlar. Ben o fotoğrafları Emin’in önünde imha ettim ’dedi.

ÇÖLAŞAN BENİ DOĞRULADI
Emin Çölaşan Sözcü gazetesinde yazdığı yazıda bunu doğruladığını söyleyen Dündar, Çiller’in CİA ajanı olduğu hakkında haber yaptırdığı iddialarını da yalanladı. Susurluk çetesine öldürülmek üzere adının verildiğini söyleyen Dündar, kendisi hakkındaki şantaj iddialarını yalanladı.

HABERLERİMLE TAYYİP ERDOĞAN BELEDİYE BAŞKANI OLDU
Haberleriyle Tayyip Erdoğan’ın tek başına iktidar olmasını sağladığını öne süren Dündar ’Benim desteklediğim bir insan varsa haberlerimle iktidar olmasına zemin hazırladığım bir güç varsa o da Tayyip Erdoğan’dır. Ergün Göknel’in itiraflarını yayınlayan ben. Haberlerimizi oluşturduğu kamuoyu ile Tayyip Erdoğan belediye başkanı oldu. ’diye konuştu.

DİN TÜCCARLARINI EKRANA GETİRDİK
28 Şubat süresinde yaptığı haberlerin arkasında olduğunu söyleyen Dündar ’Benim Çevik Bir’le bir röportajım bile yok. Ben o yalanları çürüttüm. Bana söylenenlerin hepsi yalan hepsi iftira. Bu ülkenin bana ödül vermesi lazım. Bu ülkede dindar insanlar ne çektiklerse dinden beslenen, dini sömüren bezirganlardan çekti. Biz o süreçte onları anlattık. O dönemde provoke eden insanları ekrana getirdik.

UĞUR DÜNDAR CANLI YAYINDA ÇİLEDEN ÇIKTI
Latif Şimşek’in ’Sizi canlı yayına bekliyoruz ’söylemine sert çıkan Uğur Dündar ’Bırakın bu ayakları Allah aşkına. Reyting yapacaksınız diye. Biz bunu çok iyi biliriz.Size yeterince reyting yaptırdım zaten. ’dedi. Şimşek ise reytinge ihtiyacı olmadığını ifade ederek, ’Siz asıl bana söz verdiğiniz halde reytinge ihtiyacı olan kanallara çıktınız. Müslüm Gündüz’ün ne mal bir insan olduğunu Fadime Şahin’e anlattırdıysanız bende bir takım iddiaları gündeme getirdim. Ben size cevap hakkı veriyorum. ’dedi.

LATİF ŞİMŞEK ÇİLEDEN ÇIKTI
Uğur Dündar’ın canlı yayında üslubunu bozmasına sinirlenen Latif Şimşek ’Siz televizyonculukta duayen olabilirsiniz ama bizde bir şeyler yaladık geldik sizin kadar olmasa da. ’dedi.

İFTİRA EDEN ŞEREFSİZDİR, ETTİ DİYEN DE
Uğur Dündar’ın programda kendisine iftira edildiğini söylemesi üzerine çileden çıkan Latif Şimşek ’Size iftira eden şerefsizdir. Etmediği halde etti diyende şerefsizdir. Uğur bey siz Arena’da sağa sola çamur attığınız günlere şu anda tekrar döndünüz. Ben Latif Şimşek olarak size hangi iftirayı attım? Uğur bey siz insanları konuştururken, size kimse hesap sordu mu ki, siz bana hesap soruyorsunuz Allah Aşkına... Benim kimleri konuşturacağıma siz karışamazsınız.

YAPTIĞINIZ HABERİN YALAN OLDUĞU ORTAYA ÇIKTI
Programın sonlarına doğru Uğur Dündar’ın söylediklerine kıza Rasim Ozan Kütahyalı da adeta çileden çıktı. ’Yaptığınız haberin yalan olduğu bir ay sonra ortaya çıktı. Neden tekrar program yapmadınız? Ardından 2 yıl sonra Nazlı Iılcak Andıç belgesini ortaya çıkardı. O dönem bir darbe atmosferiydi ve siz de haberi yaptınız geçtiniz. ’dedi.

DÜNDAR CANLI YAYINI TERKETTİ
Bir izleyicinin para vererek kamerayla gizli çekim yapıp yapmadığı sorusunu ise Dündar’ı kızdırdı. O soruya cevap vermek istemeyen Dündar ’Bırakın Allah aşkına. Bu safsatalar üzerinde beni daha fazla konuşturmayın. Bunlar safsata. ’dedi ve telefonu kapadı.

İŞTE O GERGİN ANLAR: