Polemik & Kulis
24 Haz 2010 19:04 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:24

CANLI YAYINDA ''Ş...FSİZ'' KAVGASI!

Düşünce Fırtınası isimli programa katılan iki gazeteci-yazar canlı yayında birbirine girdi

Beyaz Tv’de yayınlanan Düşünce Fırtınası programında sert tartışmalarıyla gündeme gelen Hulki Cevizoğlu ve Şamil Tayyar, yine birbirine girdi.

PEYGAMBERE KÜFÜR EDERSİNİZ AMA..

Gazeteci yazar Şamil Tayyar, Başbakan’ın mevziye gitmesini eleştirerek, "Eşeltirilecek yönleri var, eleştirilmeyecek yönleri var. Bu fotoğraf üzerinden siyaset yapmayı doğru bulmam ama diğer yönüyle baktığımda ben  oraya hiç gitmezdim" dedi.

"Atatürk’ün cephede uyurken çekilmiş fotoğraflarını gördüğümüzde, Atatürk millet savaşırken uyuyordu mu diyeceğiz şimdi" diyen Tayyar, bunu kötü anlamda söylemediğini bunun istismar edilmemesi gerektiğini dile getirdi.

Sıkıştıkları anda Atatürk’e  sarıldıkalrını ifade eden Şamil Tayyar, "Onun üzerinden konuşamazsınız. Tartışamazsınız. Allaha küfür edersiniz, peygambere küfür edersiniz ama Atatürk’e  tek satır laf ettiğinizde kendiniz başka yerde bulursunuz" dedi.

Bunun üzerine karikatür krizini hatırlatan Cevizoğlu, " Peygamberimizi terörist olarak çizdiler, ben mücadele ettim. Hükümet gıkını çıkaramadı, Bir Atatürkçü  olarak  olarak ben savundum hükümeti eleştirdim" dedi. Hükümetin Rasmussen’in kulağını çekemediğini ifade eden Hulki Cevizoğlu "Ekonomik eylem koy diyoruz koyamıyosun. Askeri gücünü göster diyosun, savaş mı istiyorsun diyor" dedi.

SAPLA SAMAN KARIŞIYOR

Medyada yayınlanan haberler üzerine elçilerin gönderilemeyeceğini savunan Tayyar, "Eğer medyada yayınlanan haberlere göre elçiler gönderilirse ülkelerde elçi kalmaz. Ama eğer o sözünü ettiğini Danimarka yaparsa ve buna da destek verirse buna rağmen Türk hükümeti buna tepki koymazsa ozaman amenna. Hep beraber bu kavgayı veririz" dedi.

Herhangi bir yayın organın politikasından dolayı hükümete fatura çıkarılamayacağını dile getiren Tayyar, "Sapla saman karışıyor o zaman" dedi. Cevizoğlu’nu insanların kafasını karıştırmakala suçlayan Gazeteci-Yazar Şamil Tayyar, yumruğunu masaya vurdu.

İSPAT ETMEYEN Ş...SİZDİR

Ergenekon davasıyla ilgili tartışan ikilinin arasındaki tartışma iyice alevlendi. Cevizoğlu’un, Şamil Tayyar’a  "Tuncay Özkanı’da niye yakalayıp götürmüyorlar dedin" demesi üzerine çok sinirlenen Tayyar, "Öyle birşey söylemedim bunu ispat etmeyen ş...sizdir" dedi.

Tuncay Özkan’la arasındaki kavganın ayrı bir konu olduğunu ifade eden Tayyar, kavgasnın asıl nedenini açıkladı. Cevizoğlu ile karşılıklı sert tartışmaya başlayan Tayyar, "Biliyorsan yaz, öyle bir hale getirdiniz ki herkesi rastgele alıp cezaevine atıyorlarmış gibi" dedi.