Gündem
25 Mar 2023 22:11 Son Güncelleme: 25 Mar 2023 22:39

Canlı yayında o anları anlattı: "Hala kendine gelemeyen arkadaşlarım var"

Youtuber Oğuzhan Uğur, katıldığı bir televizyon programında gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından yaşadıklarını anlatan Uğur, "Hatay'da nasıl bir tabloyla karşılaştın?" sorusuna "Burada anlatılan, görünen gibi değildi. Birçok arkadaşım bölgeden döndüğünde aynı şeyi söylediler. Hala kendine gelemeyen, tedavi olan arkadaşlarım var." cevabını verdi.

Youtuber Oğuzhan Uğur, TV100 ekranlarında gazeteci Uğur Dündar ile gazeteci-yazar Mine Özbek sunduğu 'Haftanın Panoraması' programına konuk oldu.

Oğuzhan Uğur'ın açıklamalarından satır başları:

Deprem olduğu esnada ayaktaydım, sonrasında bütün ekibimi ayağa kaldırdım. Bir seferberlik ilan ettik, işimizi, gücümüzü bir tarafa koyduk. İnsani duygularla empati kurabildiğimiz için göçük altındaki insanlarla, hemen harekete geçtik.

(Hatay'da durum nasıldı?) Burada anlatılan, görünen gibi değildi. Birçok arkadaşım bölgeden döndüğünde aynı şeyi söylediler. Hala kendine gelemeyen, tedavi olan arkadaşlarım var ama iyi ki gitmişim.

Çok kutuplaştık, önceden sağ vardı, sol vardı, bir şey söylediğiniz zaman taraf belirtmiş olurdunuz. Şimdi 25 tane taraf var ve her taraf kendi bayrağını ön plana çıkarmak istiyor, insanlar ölüyor orada. Biz hiçbir şeyi önemsemedik.