Canlı yayında ‘herkese 4 bin TL zam yapılacak’ iddiası! Tarih vererek açıkladı…

Milyonlarca emeklinin beklediği ek zam Meclis'ten geçti. Kararın, Resmi Gazete'de yayımlanmasının ardından maaşlara yansıması bekleniyor. Emekliler ek zamma kavuşmadan yeni bir ek zam geleceği iddiaları da devam ediyor. Karar Gazetesi Yazarı İbrahim Kahveci, SGK Uzmanı Özgür Erdursun'un yeni ek zam iddiasını hatırlatarak tarih verdi ve “Herkese 4 bin TL zam yapılacak” ifadelerini kullandı.

Canlı yayında ‘herkese 4 bin TL zam yapılacak’ iddiası! Tarih vererek açıkladı… - Sayfa 1

SSK ve Bağkur emeklilerinin ek zammı Meclis'ten geçti. Zam oranları memur ve SSK, Bağkur emeklileri için yüzde 49.25 ile eşitlendi. En düşük emekli maaşı da 7500 liradan 10 bin TL'ye yükseltildi. Ek zamlı maaşlar hesaplara yansımadan seçim öncesi kulisler yeniden hareketlendi. Seçim öncesi emeklilere seyyanen bir zam daha geleceği iddiaları gündeme geldi. Halk TV canlı yayınına katılan gazeteci İbrahim Kahveci konuşmasında SGK Uzmanı Özgür Erdursun'un açıklamasına değindi ve “Herkese 4 bin TL zam yapılacak” diye konuştu.

112
Canlı yayında ‘herkese 4 bin TL zam yapılacak’ iddiası! Tarih vererek açıkladı… - Sayfa 2

"HERKESE 4 BİN TL ZAM YAPILACAK!"

Merkez Bankası'nın faiz kararını değerlendiren İbrahim Kahveci, "Merkez Bankası bugün yüzde 45 faizi stop edeceğini ima etti. Yani yüzde 45'te bırakacağını ima etti. Ocak ve şubat ayı enflasyonu geldiği zaman muhtemelen yüzde 80'lere yaklaşan resmi enflasyon, hissedilen enflasyonu sormuyorum, gerçek enflasyonu size bırakıyorum" ifadesini kullandı.

212
Canlı yayında ‘herkese 4 bin TL zam yapılacak’ iddiası! Tarih vererek açıkladı… - Sayfa 3

İbrahim Kahveci devamında şunları kaydetti:

312
Canlı yayında ‘herkese 4 bin TL zam yapılacak’ iddiası! Tarih vererek açıkladı… - Sayfa 4

“Bunun anlamı şu Merkez Bankası seçime kadar yumuşak faizle gidecek. Faizin oranı, tek oranı hiçbir şey ifade etmez.”

412