Gündem
15 Haz 2022 22:20 Son Güncelleme: 15 Haz 2022 22:25

Canlı yayında hararetli anlar: Ersan Şen'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a çağrı!

Ceza hukukçusu Prof. Dr. Ersan Şen, katıldığı canlı yayında dikkat çeken yorumlarda bulundu. Akaryakıt fiyatlarıyla ilgili açıklamalar yapan Şen, "30 liraya benzin, mazot olmaz aklımı yitireceğim. Allah aşkına böyle bir şey olabilir mi?" dedi.

Prof. Dr. Ersan Şen, TV100 ekranlarında yayınlanan Eşit Ağırlık programında gündeme dair dikkat çeken değerlendirmelerde bulundu. Canlı yayında çarpıcı ifadeler kullanan Şen, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun olası cumhurbaşkanı adaylığından, seçimlere, akaryakıt fiyatlarından ÖTV'ye kadar pek çok konuya değindi.

 AKARYAKIT FİYATLARI VE ÖTV

ÖTV ile ilgili olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a seslenen Şen, "Sayın Cumhurbaşkanıma sesleniyorum; benzin, mazotta KDV'yi kaldıramazsınız, Allah aşkına ÖTV'yi kaldırın, yarın kaldırın. ÖTV bu ülke topraklarıyla 99 depremiyle gelmiş, önce geçici, sonra kalıcı bir vergi. Ne olduğu belli değil. Özel Tüketim Vergisi'ni kaldırın, milleti rahatlatın." şeklinde konuştu.

 Programda akaryakıt fiyatlarıyla alakalı da konuşan Şen dikkat çeken bir çıkış yaparak "30 liraya mazot, benzin olmaz, olamaz. Olamaz böyle bir şey. Aklımı yitireceğim. Yüzde 400'lük artış olabilir mi bir senede?" dedi.

CUMHURBAŞKANI ADAYLIĞI

Seçimlerle ilgili konuşan ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığına karşı olduğunu söyleyen Şen, "Bu seçim normal seçim değil, yerle yeksan olursunuz rezil olursunuz, kimsenin yüzüne bakamazsınız" ifadelerini kullandı.

 Öte yandan "Bu senin Ekmelettin İhsanoğlu ve Muharrem İnce kayıplarına asla benzemeyecek." dedi.