Gündem
23 Eki 2012 10:30 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 14:17

CANLI YAYINDA GÖZLERİ DOLARAK ANLATTI ; 10 GÜN KENDİ B.KUMUZLA YAŞADIK!

Ece Üner'in modere ettiği Akşam Raporu'na konuk olan BDP İStanbul milletvekili Sırrı Süreyya Önder'den canlı yayında çok çarpıcı açıklamalar geldi.

Mamak Cezaevi’nde bulunduğu yıllarda kendisine işkence yapan Raci Tetik ile Meclis Komisyonu’nda yüzleşen Sırrı Süreyya Önder, canlı yayında yaşadığı o günleri anlattı.

GÖZLERİ DOLARAK ANLATTI : VİDEO
Zaman zaman gözleri dolan ve konuşmakta zorlanan Önder, kendisinin tabutluk adı verilen yerde 10 gün kadar kaldığını anlatırken, "Yaklaşık 10 gün kadar kendi b..kunuzla yaşıyorsunuz. Bu nasıl bir şeydir biliyor musunuz" ifadelerini kullandı.

"KÖPEKLERİ ÜZERİMİZE SALDILAR"
Önder, tek tip elbiseye karşı çıktıkları için açlık grevine başladıklarını ve bu yüzden çırılçıplak soyularak köpeklerin üzerlerine salındığını anlattı.

"BÖYLE HELALLEŞME Mİ OLUR?"
Programın moderatörü Ece Üner’in "İşkencecinizle helalleştiniz mi?" sorusuna "Böyle helalleşme mi olur?" cevabını veren Önder sözlerini şöyle sürdürdü;

"Helalleşmek karşılıklı bir mekanizmadır. Sen bir idrake geleceksin, o bir idrake gelecek. Bir taraf evladım olsa yine yaparım diyecek bir taraf affetim diyecek olabilir mi böyle bir şey?"