Gündem
03 Tem 2013 10:34 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:15

CANLI YAYINDA DAYAĞA İLGİNÇ CEZA!

Canlı yayında bir işadamına yumruk atan ünlü politikacı, öyle bir cezaya çarptırıldı ki!

Son zamanlarda muhalif çıkışları ile gündeme gelen Rus oligark Aleksandr Lebedev'e 150 saat kamu yararına zorunlu çalışma cezası verildi. Lebedev, 18 Eylül 2011'de Rusya'nın NTV televizyonu programında tartıştığı iş adamı Mirax Group eski Başkanı Sergey Polonski'yi yumruklayarak yere sermişti.

Savcılık Lebedev'e "holiganlık" suçlamasıyla dava açmıştı. 1,1 milyar dolarlık servetiyle, Rusya'nın 86'ıncı zengini olan Lebedev'in 5 yıla kadar hapis cezasına çarptırılabileceği iddia ediliyordu.

Moskova'nın Ostanski semt mahkemesinin verdiği kararla Lebedev, kamu yararına 150 saat zorunlu çalışma cezasına çarptırıldı. Mahkemede savcı, sanığa 1 yıl 9 ay ceza verilmesini talep etti. Hakim ise, Lebedev'in kendi davranışıyla asayişi bozduğu gerekçesiyle zorunlu çalışma cezasına çarptırıldığını açıkladı. Mahkeme Lebedev ve avukatının "kendini savunduğu gerekçesiyle yumruk attığı" iddiasını da kabul etmedi.

Yasaya göre, Moskova'da yaşadığı gerekçesiyle Lebedev'in başkentin herhangi bir işletmesinde 150 saat zorunlu çalışması bekleniyor. İş adamı, kendisine ait muhalif Novaya Gazeta gazetesi veya devlete ait doğalgaz kurumu Gazprom'da çalışmaya hazır olduğunu belirtti. Lebedev, "Eğer Gazprom'da çalışmaya gönderirlerse, memnuniyetle 150 saat çalışırım. Bu durumda inanın hisse fiyatları da artar." dedi.

Söz konusu kavgada Sovyet döneminde KGB adına Londra'da SSCB elçiliğinde çalışan Lebedev'in yumruk tekniklerine sahip olduğu gözlerden kaçmazken, şok yaşayan Polonski herhangi bir karşılık vermemişti. İngiltere'de yayınlanan The Independent ve London Evening Standard gazetelerini satın alan Lebedev, Rusya'da finans ve medya sektöründe faaliyet gösteriyor.