Gündem
06 Mayıs 2022 00:40 Son Güncelleme: 06 Mayıs 2022 09:00

Canlı yayında AK Parti-AKP ve Suriyeliler tartışması: Yarkadaş ile AK Partili Turan kavga etti!

Erdoğan Aktaş moderatörlüğünde tv100'de ekranlara gelen Sağlı Sollu programına AK Partili Ali Turan ile CHP'li Barış Yarkadaş'ın kavgası damga vurdu.

AK Parti 24. Dönem Milletvekili Ali Turan, Korkusuz Gazetesi yazarı Barış Yarkadaş, gazeteci Gürkan Hacır ve Yeni Akit Gazetesi Ankara Temsilcisi Hacı Yakışıklı; Erdoğan Aktaş ile Sağlı Sollu programına konuk oldu.

Türkiye'nin son dönemde bir numaralı gündem maddelerinden olan 'Sığınmacılar' başlığında Ali Turan ile Barış Yarkadaş'ın yaşadığı tartışma, programa damga vurdu.

İkilinin sert eleştirileri stüdyoda gergin anlara neden oldu.

"KİMSE O İNSANLARI KOVMAZ"

Turan, "İnsanlar oradaki sefalete gönderilmez. Hiç bir vicdan bunu kabul etmez. Vicdanlı bir insan bunu yapamaz" derken, Yarkadaş, "Bu sorunu AKP çözemez Ali bey" dedi.

Yarkadaş'ın değerlendirmesine karşılık veren Turan, "AKP değil, AK Parti... AK Parti, çözdü çözüyor. AK Parti şu an dünyada Amerika'dan bile dünyada mazlumlara en çok yardım eden ülke biliyor musunuz? Dünyanın tümüne yardım eden, mazlumlarına yardım eden bir ülke. Onun için vicdanı olan hiç kimse o insanları buradan kovmaz" dedi.

"Türkiye'yi bir belanın içine soktunuz" yorumunda bulunan Yarkadaş, "Bunu kabul edin. 'Bu politika Türkiye'nin başına bela açtı' diyin" ifadelerini kullandı.

 İşte stüdyoda yaşanan o tartışma: