Televizyon
02 Mar 2023 07:39 Son Güncelleme: 02 Mar 2023 07:43

Canlı yayında açtı ağzını yumdu gözünü! ‘Kötülük, yapana bulaşır…’

Mehmet Akif Ersoy, deprem gerçeği karşısında binaların depreme dayanıksız olarak yapılmasına sert sözlerle tepki gösterdi.

6 Şubat günü Kahramanmaraş’ta 9 saat arayla meydana gelen 7.6 ve 7.7 şiddetindeki depremler Türkiye’yi yasa boğdu. Felaket karşısında 40 binden fazla vatandaşımız hayatını kaybederken yüzbinlerce vatandaşımız ise yaralandı. Depremden etkilenen Maraş dahil çevredeki 11 il ise enkaza döndü. Söz konusu depremle birlikte imar affı, depreme dayanıksız yapılan binalar, fay hattı tehlikesinin ciddiye alınmaması kamuoyunda tartışma konusu haline geldi.

Gazeteci Mehmet Akif Ersoy ise, deprem gerçeği karşısında binaların depreme dayanıksız olarak yapılmasına sert sözlerle tepki gösterdi.

Habertürk canlı yayınında konuşan Ersoy, “4 yıl önce yapılmış bir binada kolonun içine binayı yapanlar tahta koymuşlar. Kendiniz bunu yapıyorsunuz ya, şunu düşünüyor musunuz? Satıyorsunuz o evleri, pahalı pahalı satıyorsunuz. Yeni bina, pırıl pırıl dışarıdan. İnsanlar dışarıdan anlayamıyor tabii. Hiçbir şeyi dışarıdan anlayamıyoruz” diye konuştu.

Bu binaları yapıp satanlara “Birileri de size aynı şeyleri yapabilir diye düşünmüyor musunuz” diye seslenen Ersoy, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Birinin de size sattığı evde, kaliteniz ne kadarsa o kadar kaliteyle karşılaşabileceğiniz, kendi başınıza gelmesini istemeyeceğiniz şeyi başka birine yapmamanız gerektiğini anne babanız size daha emeklerken öğretmedi mi? Öğrenmemişsiniz. Belki de hiç öğrenemeyeceğiz. Bu kolonların arasına köpük sıkanlar, tahta koyanlar, tuğla koyanlar belki de başka enkazda öldüler”

Mehmet Akif Ersoy, canlı yayındaki o sözlerini şu ifadelerle sosyal medya hesabından paylaştı:

“Kötülük, yapana bulaşır. Yakasına yapışır. “Hak edene” dahi yapılsa.

Malzemeden çalarak inşaat yapanlar, malzeme çalan başka birinin müşterisi oldu belki de…

Bilsek ve özenle ayıklasak, ibretlik çok hikaye çıkar enkazımızdan.”

İşte o anlar…