Gündem
11 Nis 2023 09:49 Son Güncelleme: 11 Nis 2023 09:57

Canlı yayına damga vuran anlar! Sunucu, Kızılay başkanına istifa çağrısı yaptı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'un katıldığı canlı yayında dikkat çeken anlar yaşandı. Kişiler üzerinden Kızılay'ı eleştirmemek gerektiğini belirten Bakan Kurum, "Kurumlarımızı korumak zorundayız" dedi. Bunun üzerine sunucu Mehmet Akif Ersoy, "Kızılay Başkanı da kurumu korur inşallah" diyerek Kerem Kınık'a istifa çağrısı yaptı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Habertürk canlı yayınında Kübra Par ve Mehmet Akif Ersoy'un sorularını yanıtladı. Programda AHBAP'a çadır ve konserve satması sonrası gündem olan Kızılay Başkanı Kerem Kınık ile ilgili dikkat çeken bir diyalog yaşandı.

"KIZILAY'I KİŞİLER ÜZERİNDEN ELEŞTİRMEK EN KOLAYI"

Bakan Kurum, Kızılay'a yapılan eleştirilere "Kızılay bizim kurumumuz. 85 milyonun bir değeri. Kızılay'daki çalışanlarımız, arkadaşlarımız deprem sürecinde yapılması gereken her türlü çalışmayı gece gündüz çalışarak, uykusuz, yorgun her türlü çalışmayı yapmak üzere bir mücadele yaptılar. Burada Kızılay'ı yermek, kişiler üzerinden eleştirmek en kolayı. Kurumlarımızı korumak zorundayız" diye yanıt verdi.

ERSOY'DAN İSTİFA SÖYLEMİ

Bunun üzerine sunucu Mehmet Akif Ersoy, "Kızılay Başkanı da kurumu korur inşallah" diyerek bir gönderme yaptı. Bu sırada stüdyo bir anda buz keserken sözlerine açıklık getiren Akif, "Kızılay Başkanı kurumu korur derken, nasıl korunması gerektiği konusu kendisine çokça söyleniyor. Belki orada durmayarak korur anlamında söyledim. İzleyicilerimiz yanlış anlamasın" diyerek Kınık'ın istifa etmesi gerektiğini söyledi.