Televizyon
30 Eki 2010 12:02 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:45

CANLI PARA'YA BÜYÜK TEPKİ! ''İNSANLARI KUMARA ÖZENDİRİYOR!''

Canlı Para adı altında yayınlanmakta olan para kazanma amaçlı yarışma programlarının suça ittiği öne sürüldü..

Hukukun Egemenliği Derneği(HED) Genel Başkanı Av. Erdem Akyüz, televizyonlarda son örneği "Canlı Para" adı altında yayınlanmakta olan para kazanma amaçlı yarışma programlarının son günlerde giderek arttığını belirterek, "Milli varlık ve değerlerimizi satıp, yarışma programı adı altında kumar nitelikli Oyunlar satın alınmakta ve bu Oyunların oynatılması suç unsuru oluşturuyor" dedi.

Televizyonlarda yayınlanan para ödüllü şans Oyunları ve yarışma programlarının giderek bir kumar hüviyeti kazanmakta olduğunu dile getiren Av. Erdem Akyüz, "Örneğin kendisine verilen büyük miktardaki parayı belli kutulara koyarak oynanan Oyun tam bir rulet görünümündedir. Bu tarz Oyunlar ruletin televizyon versiyonundan başka bir şey değildir. Aynı Oyunu bir başka yerde oynayanların yakalanması halinde, düzenleyenler ve katılımcılar tek sıra halinde dizilerek, kazakları ile yüzlerini örtmüş vaziyette götürüleceklerdir" dedi.

ŞANSA BAĞLI KUMAR OYNATIYORLAR

Son günlerin moda programlarının, hiçbir eğitim değeri olmadığını, insanları şansa bağlı kumar Oyunlarına yönlendirici olduğunu ifade eden Akyüz "Çeşitli isimler altında sergilenen para ödüllü programlar ve nitelik değiştiren evlilik-desti izdivaç programları kişilerin ruhsal yapıları ve toplumun genel değerleri üzerinde bozucu etki göstermektedir.

Haftanın her günü devlet eliyle oynatılan; sayısal, şans topu, süper loto, on numara, iddia, milli piyango yanında özel yayın kuruluşlarında yer alan: Kim 500 milyar ister, Turnike, Şansa Bak, Düello, Çarkıfelek, Rus Ruleti, Şans Kapıyı Çalınca, Var mısın Yok musun, kutunda ne var ve son olarak Canlı Para isimli programlar bunlara örnek olarak gösterilebilir. Bu Oyunların içerikleri yanında isimleri de Türkçeyi bozucu ve Türkçe kurallarına aykırı bulunmaktadır" diye konuştu..