Gündem
21 Mar 2016 09:16 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 18:24

Canlı bomba adım adım takip etmiş!

İstanbul'daki terör saldırısını gerçekleştiren isim olduğu belirtilen canlı bomba Mehmet Öztürk hedef aldığı kafileyi Beşiktaş'tan Taksim'e kadar adım adım takip etmiş!

 İstiklal Caddesi 'ndeki bombalı saldırıyı gerçekleştiren IŞİD'ci Mehmet Öztürk'ün doğrudan İsrailli turist kafilesini hedef aldığı ortaya çıktı. Habertürk gazetesinden Nihat Uludağ'ın haberine göre, saldırının ardından polis, İsrailli turistlerin otellerinin bulunduğu Beşiktaş’tan başlayarak İstiklal Caddesi’nin tünel girişine kadar olan bölgedeki tüm kamera görüntülerini mercek altına aldı.
Canlı bombanın, turistleri Beşiktaş’taki otellerinden çıktıkları andan itibaren takibe aldığı görüldü. Kafile, kahvaltı için İstiklal Caddesi’nde bir lokantaya girince saldırgan ara sokakta beklemeye geçti. Bir süre sonra dışarı çıkan kafilenin üzerine doğru ilerleyen IŞİD'ci, saldırıyı gerçekleştirdi.

AYNI GÜN GELMİŞ

DHA'nın haberine göre ise ’canlı bomba’ Mehmet Öztürk’ün komşuları, onu hiç görmediklerini, olayın ardından babası N.Ö., kardeşleri G.Ö ve Y.Ö.’nün gözaltına alınmasıyla şoke olduklarını söyledi. Bazı komşular, Öztürk'ün 1 ay önce kente gelip ailesini ziyaret ettiğini belirtti. Canlı bomba Öztürk’ün, saldırıyı gerçekleştirdiği gün İstanbul ’a geldiği iddia ediliyor. Öztürk’ün izini süren polis, Adıyaman’dan otobüsle İstanbul’a ulaştığını ve metroyla geldiği şehir merkezinden taksiyle Beyoğlu İstiklal Caddesi’ne kadar geldiğini belirledi.

Milliyet'ten Tolga Şardan'ın haberine göre de  canlı bomba Mehmet Öztürk ’ün, eylemi gerçekleştirdiği gün İstanbul’a geldiği belirlendi. Öztürk’ün izini süren polis, eylemcinin Adıyaman’dan otobüsle İstanbul’a ulaştığını ve metroyla geldiği şehir merkezinden taksiyle Beyoğlu İstiklal Caddesi’ne kadar geldiğini belirledi.

18 MART'TA BİLET ALDI
Olayın aydınlatılması için oluşturulan özel ekibin çalışmaları sonrasında canlı bomba eylemini gerçekleştiren ve IŞİD’le bağlantılı olduğu bulgularına ulaşılan Mehmet Öztürk’ün olaydan hemen önce Adıyaman’dan otobüsle İstanbul’a geldiği tespit edildi. Polis, Adıyaman’daki çalışması sonrasında Öztürk’ün otogarda İstanbul otobüsü için bilet aldığı sıradaki görüntüsüne ulaştı.

Milliyet'te yer alan görüntüde Öztürk’ün firma görevlisinden 18 Mart’ta İstanbul için bilet alırken görülüyor. Yapılan araştırmalarda, Adıyaman’dan yola çıkan Öztürk’ün İstanbul esenler Otogarı’nda indikten sonra metro ile şehir merkezine doğru geldiği ve Fatih Yusufpaşa durağından bindiği taksiyle Taksim’e kadar geldiği, buradan da yürüyerek İstiklal Caddesi’ne girdiği belirlendi. (Habertürk/Milliyet/DHA)