Gündem
30 Ağu 2012 16:18 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 14:05

ÇANKAYA YALANLADI AMA YURT GAZETESİ ISRARLI; ''5+5 SUİKASTI MI?''

Yurt Gazetesi, Cumhurbaşkanı'nın zehirlenmesinin arkasındaki nedenin "5+5 başkanlık seçimleri" olduğunu öne sürdü.

Yurt Gazetesi’nin dün sürmanşetten duyurduğu Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün Kırgızistan’da zehirlendiği yolundaki haberi Türkiye gündemini sarstı.

Yurt, bugün aynı iddialarını sürdürerek manşetinden "5+5 Suikasti mi" sorusunu yöneltti..

İŞTE YURT’UN HABERİ :

Zehirlenme iddiaasını birden çok kaynaktan doğrulatan Yurt, şimdi o suikast girişiminin gerekçesini açıklıyor.

Yine Köşk’e yakın kaynaklardan alınan bilgiye göre; Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün zehirlenmesinin arkasındaki gerekçe "5+5 sistemine dayalı cumhurbaşkanlığı seçimleri..."

KÖŞKE ÇIKMAK İSTİYOR

Önceki gün eski yasaya göre görev süresi dolan Abdullah Gül, 2014 yılına kadar Cumhurbaşkanlığı koltuğunda oturacak. İddiaya göre bu süre içinde AKP, 5+5 başkanlık sistemini gündeme getirecek ve yasa Meclis’ten geçecek. Böylelikle Başbakan Tayyip Erdoğan Köşk’e çıkacak. Cumhurbaşkanı olmak isteyen Erdoğan bu aşamada daha önce Turgut Özal’ın taktiğini izleyecek ve kendisini Yıldırım Akbulut gibi her istediğini yaptırabileceği bir başbakan seçecek. Türkiye’yi Köşk’ten yönetmeye devam edecek.

AMAÇ, SAĞLIĞI BOZMAK

Bu senaryonun uygulanabilmesi için Gül’ün ya kendi isteğiyle siyaseti bırakması ya da sağlık sorunları nedeniyle "zorunlu" olarak çekilmesi gerekiyor. Çünkü Abdullah Gül’ün Cumhurbaşkanlığından sonra AKP’nin başına geçerek siyasete devam edeceği, daha da önemlisi Erdoğan’ın parti üzerindeki hakimiyetini kıracağı belirtiliyor. Elbette bu senaryo AKP’nin yeniden iktidar olacağı varsayımına dayanıyor. Zehirleme suikastının öldürme amaçlı olmadığı, buna karşılık hem güçlü bir gözdağı vermeyi hem de Gül’ün sağlığını kalıcı olarak bozmayı hedeflediği ileri sürülüyor.

Erdoğan’ın Köşk’e çıkmak istemesinin en önemli nedfenleinden biri de AKP tüzüğü... Tüzüğe göre 3. dönem milletvekiliği yapanların bir dönem "dinlendirilmesi" söz konusu. 3 dönemdir milletvekilliği ve başbakanlık yapan Erdoğan, eğer tüzük değiştirilmezse 2013 Ekim’inde yapılacak seçimlerde aday olamayacak.

FEZLEKELER RAFA KALKACAK

Bazı bakan ve milletvekillerinin belediye başkanı olacağı seçimlerin ardından Tayyip Erdoğan da kendisine Cumhurbaşkanlığı yolunu açarak siyasi hayatını görkemli bir "finalle" taçlandıracak. Bu da Erdoğan’ın hakkındaki yolsuzluk iddiaları ve fezlekelerden kurtulması anlamına geliyor. Cumhurbaşkanlığı gibi daha "dokunulmaz" bir zırh giyecek. Erdoğan böylelikle 2023 hayallerini de gerçekleştirmiş olacak.

5 GÜNDÜR NE TEDAVİSİ GÖRÜYOR

Yurt’un manşetinde yer alan "Gül’ü zehirlediler mi?" başlıklı haberde Gül’ün Türk Konseyi Zirvesi’nin ikinci gününde öğle yemeği arasında yere yığılarak kendisinden geçtiği ve apar topar Türkiye’ye getirildiği anlatılıyor. İlk müdahalenin ambulans uçakta yapıldığı belirtiliyor. Hacettepe Tıp Fakültesi Hastanesi’nde 5 günlük tedavinin uygulandığı "endoempatik hidrops bozukluğu" teşhisi konulduğu da hastane kaynaklarından alınan bilgiler arasında.

Köşk’e yakın kaynaklar, Cumhurbaşkanı Gül’ün özel doktorunun Cerrahpaşa’daki yakın dostu konunun uzmanı bir profesörden, teşhis ve tedaviyle ilgili bilgi aldığını iddia etmişti. Yurt bunun üzerine söz konusu profesörle irtibata geçmiş ve Gül’ün durumuyla ilgili değerlendirmesini yayınlamıştı. Haberin ardından önce Sağlık Bakanı Receğ Akdağ, ardından Çankaya Köşkü ve Hacettepe Tıp Fakültesi’nden yapılan açıklamalar kamuoyuna tatmin etmedi.