Gündem
04 Haz 2013 12:58 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:12

CANDAŞ TOLGA ÇARŞI'YI GEZİYE GÖTÜRDÜ!

Posta gazetesi yazarı Candaş Tolga Işık, Beşiktaş taraftar grubu Çarşı ile birlikte olayların büyümesine engel oldu.

Taksim gezi parkı için başlayan ve tüm Türkiye'ye dalga dalga yayılan eylemler bir yandan polisin orantısız şiddeti ile gündeme geliyor. Diğer yandan polis ile karşılıklı konuşmanın mümkün olduğu ortamlarda ilginç olaylar da yaşanıyor.

Dün akşam Dolmabahçe'de müdahale sürerken Vali Mutlu ile görüşen Beşiktaş taraftarı Posta gazetesi yazarı Candaş Tolga Işık, Beşiktaş taraftar grubu Çarşı ile birlikte olayların büyümesine engel oldu.

NELER YAŞANDI?

Gezi Parkı protestoları sürerken Dolmabahçe'deki Başbakanlık Ofisi'ne yürümek isteyen gruba, polis tazyikli su ve TOMA araçlarından atılan biber gazıyla müdahale etti. Çarşı grubu Twitter üzerinden olayların yatışması için çağrıda bulundu.

Sosyal medyadan Çarşı gurubuna "polis ile çatışanlardan kendinizi ayırın" uyarısı yapan Candaş Tolga Işık da bir yandan da kendisi ile görüşen İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu'nun "Gezi Parkına gidenlere polis müdahale etmeyecek" uyarısını taraftarlara duyurdu.

Sağduyulu tutumuyla Çarşı'ya ve aracı olan Candaş Tolga Işık Twitter'dan da övgü yağarken, Vali Mutlu da Işık'a ve Çarşı grubuna teşekkür etti.

İŞTE DÜN YAŞANANLARIN TWİTTERDAKİ YANSIMASI

Çarşı:
ARKADASLAR GEZIP EGLENDIGINIZ YEMEK YIYIP ALISVERIS YAPTIGINIZ BESIKTAS SEMTINE ZARAR VERMEYIN , POLISE SALDIRMAYIN SALDIRANLARI ENGELLEYIN

Candaş Tolga Işık:
Beşiktaş'taki kardeşler lütfen orada ısrar etmeyin! Gezi'ye çıkın... Polisle çatışan gruplardan ayırın kendinizi...

Candaş Tolga Işık:
İstanbul Valisi aradı şimdi... Beşiktaş'tan Gezi'ye geçmek isteyene hiçbir polisiye müdahale edilmeyeceği sözünü verdi.

Candaş Tolga Işık:
Vali Bey "Siz de refakat edin, polis müdahale ediyor mu etmiyor mu görün" dedi. Beşiktaş'a iniyorum. Meydandan Gezi'ye geçeceğiz birlikte...

Candaş Tolga Işık:
Gezi'ye çıkarken polis hiçbir müdahalede bulunmadı. Güzergahımızda bizden önce atılan gaz hariç! Çarşı bir kez daha asaletini gösterdi

Candaş Tolga Işık:
Kardeşlerim son derece sağduyu ile hareket ettiler. 2 bin kişiye yakın bir grup tek bir taşkınlık olmadan meydandan çıkıp Gezi'ye geldik.

Hüseyin Avni Mutlu‏:
Az önce önemli bir taraftar grubunu Beşiktaş"tan Taksim'e götüren, polise ve taraftarlara yardımcı olan ‪@CandasTolga‬'ya teşekkür ediyorum.

‪Candaş Tolga Işık:
@Valimutlu‬ yolumuza söz verdiğiniz gibi hiçbir barikat ve engelleme koymadığınız için biz de size teşekkür ederiz.