Gündem
12 Tem 2011 09:32 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:33

ÇANDAR'DAN ŞİKE İLE İLGİLİ ÇARPICI AÇIKLAMALAR! BU BİR PSİKOLOJİK HAREKATTIR!

Cengiz Çandar, FB TV'de şike soruşturmasının bir "medya operasyonu" ve "psikolojik harekat" niteliğine büründüğünü iddia etti.

Şike soruşturması giderek derinlik ve genişlik kazanırken operasyona dönük ciddi itirazlar da yükseliyor. Radikal yazarı Cengiz Çandar, soruşturmanın bir "medya operasyonu" ve "psikolojik harekat" niteliğine büründüğünü iddia etti.

FB TV ekranlarında konuşan Çandar, süreci bütün detaylarıyla takip ettiğini ve medya üzerinden gerçeklerin manüple edildiğini söyledi. Emiyetin medyaya servis ettiği görüntü ve bilgilerin bir algı üretmek için kurgulandığını söyleyen Çandar, yaşananları 28 Şubat sürecinde maruz kaldığı andıç olayına benzetti. Servis edilen bir çok bilginin doğru çıkmadığını, serbest bırakılan futbolcular için çok net ve kesin deliller olduğu söylenmesine rağmen mahkemeye bile çıkarılmadan bırakıldıklarını hatırlatan Çandar ’ben olan biteni kendi yaşadıklarımdan biliyorum. Bu bir psikolojik harekattır’ dedi. Çandar, psikolojik harekatın odak noktasına koyduğu hedefin ise Aziz Yıldırım olduğunu söyledi. Servis edilen gözaltı görüntülerinin yayınlanma biçimi ve kurgulanma mantığının özel bir amaca hizmet ettiğini vurgulayan Çandar ’Önce Aziz Yıldırım’ın evinden gözaltına alındığı görüntüleri üst üste defalarca yayınlıyorlar. Sonra da baika bir evde bulunmuş silahları sanki Yıldırım’ın evinden çıkmış gibi ardı ardına yayınlıyorlar. Burada bir algı bir oluşturulmaya çalışılıyor.’ dedi.