Candan kardeşler davasında rekor ceza talebi: 459 yıl hapis

Sosyal medya ünlüsü Nihal ve Bahar Candan kardeşler, sazan sarmalı yöntemiyle dolandırıcılık ve kara para aklama suçlarında tutuklandı. Yürütülen soruşturmada savcılık mütalaasını açıkladı. Nihal Candan'ın sevgilisi Onur Apaydın'a ceza yağdı: 459 yıl hapis, 143 milyon TL para cezası

Candan kardeşler davasında rekor ceza talebi: 459 yıl hapis - Sayfa 1

Sazan sarmalı yöntemiyle vatandaşları mağdur eden fenomen Bahar ve Nihal Candan kardeşler de tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

115
Candan kardeşler davasında rekor ceza talebi: 459 yıl hapis - Sayfa 2

Bahar ve Nihal Candan'ın mağdurlarla lüks restoranlarda yapılan görüşmelere güven vermek için katıldığı ve alınan paraların fenomenler üzerinden aklandığı belirlendi. Küçükçekmece 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada bir kısım sanıklar, mağdurlar ve avukatları geldi.

215
Candan kardeşler davasında rekor ceza talebi: 459 yıl hapis - Sayfa 3

Duruşmada kararını açıklayan mahkeme heyeti, sanık Eren Koç'un "suç işlemek amacıyla örgüt kurmak ve yönetmek" ve 73 kişiye karşı "nitelikli dolandırıcılık" suçlarından 479 yıl hapis ve 141 milyon para cezası ile cezalandırılmasına karar verirken, Nihal Candan'ın eski sevgilisi sanık Onur Apaydın'ın ise aynı suçlardan 459 yıl 7 ay hapis ve 143 milyon 849 bin 200 TL para cezası ile cezalandırılmasına hükmetti.

315
Candan kardeşler davasında rekor ceza talebi: 459 yıl hapis - Sayfa 4

Öte yandan sanıkların 2 müşteki yönünden beraatine karar verilirken, diğer sanıkların da değişen oranlarda hapisle cezalandırılması hükmedildi.

415