Televizyon
03 Oca 2020 09:57 Son Güncelleme: 03 Oca 2020 10:36

Canan Karatay'a ünlü profesörden sert tepki! 'Hastaların vebali üzerinde"

Prof. Dr. Canan Karatay, bir TV programında yaptığı 'Antidepresan intihara neden oluyor' açıklamaları ortalığı karıştırdı. Prof.Dr. Arif Verimli Karatay'ın sözlerine sert tepki göstererek, 'Bu tipleri izleyip ilaç içmeyen hastaların vebali üzerinedir. Suç duyurusunda bulunmalıyız' dedi.

Prof. Dr. Canan Karatay, yazar Ramazan Kurtoğlu ve İsmail Tokalak, önceki akşam bir TV programında antidepresanları eleştirdi. Her sözüyle olay olan Karatay, antidepresanlarla ilgili olarak tartışmalara neden olacak açıklamalarda bulundu.

'KAFAYI DA BOZUYOR'

Karatay, bu tarz ilaçların intihara yol açtığını belirterek, 'Antidepresan psikolojik hastalıkları tedavi etmiyor. Beyni bozuyor. Serotonin denilen mutluluk hormonunun çoğalması sonucu; kişilik bozukluğu, intiharlar, halüsinasyonlara yol açıyor. Dünya kadar intihar var. Onların hiçbiri incelenmedi. Aldığı ilaçlar neydi hiç söylendi mi? Hepsinin altında bu ilaçlar var. Öldürme ve parçalama hissini artırıyor. Endüstri ürünleri bağırsağı bozduğu için kafayı da bozuyor. İlaçları bırakın' dedi.

'HASTALARIN VEBALİ ÜZERLERİNEDİR'

Psikiyatrist Arf Verimli, Karatay'ın sözlerini şöyle eleştirdi: Bu tipleri izleyip, inanıp, ilacını içmeme kararı alan ve hastalık tablosu bozulup, intihar edebilecek olan tüm hastaların vebali üzerlerinedir ve suç duyurusunda bulunmalıyız.