Politika
12 Mayıs 2022 17:46 Son Güncelleme: 12 Mayıs 2022 17:51

Canan Kaftancıoğlu ve Ekrem İmamoğlu'na siyasi yasak mı gelecek?

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'na, sosyal medya paylaşımları nedeniyle hapis cezası geldi. Kaftancıoğlu'na siyasi yasak gelebileceği iddia edilirken, gazeteci İsmail Saymaz İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile ilgili bir tweet paylaştı ve 1 Haziran'a dikkat çekti.

Yargıtay 3'üncü Ceza Dairesi, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'na, sosyal medya paylaşımları nedeniyle 'kamu görevlisine hakaret', 'Türkiye Cumhuriyeti Devletini alenen aşağılamak' ve 'Cumhurbaşkanına hakaret' suçlarından verilen toplam 4 yıl 11 ay 20 gün hapis cezasını onadı.

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, sosyal medya paylaşımları ve televizyon kanalındaki konuşmaları nedeniyle İstanbul 37'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılandı. 

6 Eylül 2019 tarihinde sona eren yargılama soncunda Kaftancıoğlu'na hapis cezası verildi.

Kaftancıoğlu, avukatı aracılığıyla kararı temyiz etti. Kaftancıoğlu'nun mahkumiyet kararına ilişkin temyiz incelemesi Yargıtay 3'üncü Ceza Dairesi'nce tamamlandı. 

Yargıtay 3'üncü Dairesi, Kaftancıoğlu'na 'kamu görevlisine karşı görevinden dolayı hakaret' suçundan verilen 1 yıl 6 ay 20 gün ile 'Türkiye Cumhuriyeti Devletini alenen aşağılamak' suçundan verilen 1 yıl 8 ay hapis cezalarını kanunda öngörülen suç tiplerine uyduğu gerekçesiyle onadı.

Kaftancıoğlu'na, 'Cumhurbaşkanına hakaret' suçundan verilen 2 yıl 4 ay hapis cezası ise 1 yıl 9 ay olarak düzeltilerek onandı. Kaftancıoğlu'na siyasi yasak geleceği ve hapse gireceği iddia edildi. 

Ekrem İmamoğlu için kritik tarih 1 Haziran

İsmail Saymaz da Canan Kaftancıoğlu kararı sonrasında bir tweet paylaştı ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile ilgili davayı hatırlattı. Saymaz, "İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında YSK üyelerine hakaret suçundan Anadolu 7. Asliye Ceza Mahkemesi’nde açılan davada 1 Haziran’da karar duruşması görülecek. Son duruşmada savcı, İmamoğlu’na ceza istemişti. Talepler arasında siyasi yasak da var." paylaşımında bulundu.