Gündem
22 Oca 2021 16:26 Son Güncelleme: 22 Oca 2021 16:28

Canan Kaftancıoğlu hakkında yeni iddianame! Kaç yıl hapsi isteniyor?

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun’un evinin fotoğraflarının çekilmesine ilişkin CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu hakkında ‘özel hayatın gizliliğini ihlale azmettirme’ suçlamasıyla 6 yıla kadar hapis istemiyle iddianame düzenlendi.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, CHP Üsküdar İlçe Başkanı olan Suat Özçağdaş'ın 21 Nisan 2020 tarihinde Fahrettin Altun ile ailesi tarafından kullanılan bahçeli evin fotoğrafını çektiği, bu şekilde kayda aldığı görüntüyü de Canan Kaftancıoğlu'na göndermek suretiyle ifşa ettiği belirtildi. Altun'un avukatının savcılığa başvurarak, Suat Özçağdaş'ın, Canan Kaftancıoğlu tarafından azmettirildiğini belirtip şikayetçi olduğu belirtildi.

Sözcü'den Sevgim Begüm Yavuz'un haberine göre; iddianamede Canan Kaftancıoğlu'nun ifadesinde, ‘Suat Özçağdaş'ın siyasi görevi gereği kentteki hukuka aykırı yapılaşmayı kontrol ettiğini, müştekiye ait evin fotoğraflanması yönünde Özçağdaş'a hiçbir telkinde bulunmadığını, iddiaların asılsız olduğunu ve suçlamayı kabul etmediğini' belirttiği anlatıldı.

Soruşturma kapsamında iletişim kayıtları ve Suat Özçağdaş'a ait telefonun incelenmesi sonucu Kaftancıoğlu'nun “şüphelinin eylemini gerçekleştirmesine” azmettirdiğine dair veri bulunmadığı belirtildi. İddianamede, Kaftancıoğlu hakkında delil yetersizliğinden kovuşturmaya yer olmadığına dair karar verildiği, itiraz üzerine kararın kaldırıldığı, bu durumda “şüpheli” hakkında kamu davası açma zarureti doğduğu kaydedildi.

6 YILA KADAR HAPSİ İSTENDİ

Dosyanın uzlaştırmacıya tevdi edildiği ancak tarafların uzlaşma teklifini kabul etmediklerinin belirtildiği iddianamede, savcılık Canan Kaftancıoğlu'nun “özel hayatın gizliliğini ihlal etmeye azmettirme” suçlamasını yöneltti ve 2 yıldan 6 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını istedi. İddianame değerlendirilmek üzere mahkemeye gönderildi.

10 BUÇUK YILA KADAR HAPİS İSTEMİYLE DAVA AÇILMIŞTI

Canan Kaftancıoğlu hakkında Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun’un evinin fotoğraflarının çekilmesine ilişkin “suç işlemeye tahrik” ve “suçu ve suçluyu övme” suçlarından toplamda 10 yıl 6 aya kadar hapis istemiyle davalar açılmıştı.