Gündem
26 Ara 2015 11:37 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 18:16

Çanakkale’de operasyon: Profesör Sedat Laçiner gözaltında

Çanakkale'de paralel devlet yapılanmasına operasyon yapıldı. Sedat Laçiner'in de bulunduğu çok sayıda kişi gözaltında...

Çanakkale’de, Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik operasyon kapsamında, aralarında Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nin (ÇOMÜ) eski Rektörü Prof. Dr. Sedat Laçiner’in de bulunduğu çok sayıda kişi gözaltına alındı.

Çanakkale Emniyet Müdürlüğü’ne Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri bu sabah saatlerinde operasyon kapsamında çok sayıda ev ve işyerine baskın düzenledi.

Operasyonda aralarında Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nin (ÇOMÜ) bir önceki rektörü Prof. Dr. Sedat Laçiner ve doktar, avukat, işadamları, yardımseverler, öğrencilerin de bulunduğu kişiler gözaltına alındı.

Ev ve işyerlerinden gözaltına alınanlar polis ekiplerince tek tek Çanakkale Devlet Hastanesi’ne getirilerek sağlık kontrolünden geçirildi. Saat 10.00 itibarıyla emniyete getirilen şüpheli sayısı 15’i buldu.