Gündem
18 Mar 2013 12:06 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:05

ÇANAKKALE ZAFERİ'NİN 98. YILDÖNÜMÜ KUTLANIYOR!

Çanakkale Deniz Zaferi'nin 98'nci Yıldönümü ve Şehitleri Anma Günü kutlamaları Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen çelenk sunma töreni ile başladı.

Çanakkale'de, Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı önünde saat 08.30'da düzenlenen törenle hükümet adına Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Çanakkale Valisi Güngör Azim Tuna, CHP'li Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Mesut Özel, çelenk koydu.

Ardından aralarında öğrencilerin de bulunduğu yaklaşık bin kişi, Çanakkale Şehitleri için bir dakikalık saygı duruşunda bulundu ve İstiklal Marşı'nı okudu. Ardından da Atatürkçü Düşünce Derneği üyeleri anıta karanfil bıraktı. Törene katılanlardan 100 kişilik grup , Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi'ni okudu. Grup üyeleri "Yurtseverler hapiste, hainler mecliste", "Ne Mutlu Türküm Diyene", "Mustafa Kemal'in askerleriyiz", "Atatürk gençliği görev başında" ve "Kahrolsun Amerikan emperyalizmi" sloganları atarak dağıldı.Törene Avustralya'nın Ankara Büyükelçisi Ian Biggs, Avustralya'lı askeri ateşe Albay Jim Buras, İngiliz askeri ateşesi Richard Robinson, İngiliz CWGC yöneticisi David Bennet, Avustralya elçilik müsteşarı Matt Mc Kean ile Avustralya'nın Çanakkale Konsolosu Nicholas Sergi de katıldı. Törenin ardından Türk gazi yakınları ile askeri konuk heyet el ele hatıra fotoğrafı çektirdi.

CHP'DEN AYRICA ÇELENK

Resmi törene katılan CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, Genel Sekreter Bihlun Tamaylıgil ve 11 milletvekili, anıta ayrıca çelenk bıraktı. Bihlun Tamaylıgil, burada yaptığı konuşmada, 18 Mart Deniz Zaferi'ni coşkuyla kutladıklarını belirtti. Tamaylıgil, "Bir destan yazıldı Çanakkale'de. Bugün birlik, beraberlik ve mücadele içerisinde, uluslararası egemen güçlerin kurmuş olduğu senaryolara karşı, dik durabilmenin ne kadar önemli olduğunu anlayabilmenin gerektiği gündür. İşte biz Çanakkale'de bir vatanı oluşturan tüm bireyler olarak, kökeni, dili, dini ne olursa olsun, geldiği coğrafya ne olursa olsun, hep beraber özgürlük dedik. Hep beraber bağımsızlık dedik. Dur dedik, geçemezsin Çanakkale'den. Bu vatanı, bu vatanın evlatlarını, ezemezsin dedik. Dik durduk, durmaya da devam edeceğiz. Hiçkimse hayallere kapılmasın ve hayaller içinde yaşamasın. Biz bu ülke için nice Mehmetler verdik. Ama bu ülke her zaman özgürlük ve bağımsızlık şiarında başı dik, anlı dik dolaştı. Dolaşmaya da devam edecek" dedi.Cumhuriyet Meydanı'ndaki törenin ardından 18 Mart Stadyumu'na geçildi.