Gündem
14 Nis 2020 14:50 Son Güncelleme: 14 Nis 2020 15:03

Can Yılmaz: “Çocuğa tecavüz eden adama niye düğün yapıyoruz?”

Yazar Can Yılmaz, çocuk yaşta evliliğin yasalaşmasına ilişkin maddeler içerdiği iddia edilen kanun teklifine tepki göstererek, "Çocuğa 'tecavüz' edeni yıllarca hapiste tutmak lazım niye adama düğün yapıyoruz?" dedi.

Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanuna Geçici Madde Eklenmesine İlişkin Kanun Teklifi’nde yer aldığı iddia edilen bazı maddeler toplumun büyük tepkisini çekti. Bu iddialar sonrasında sosyal medyada #çocukistismarınınaffıolmaz hashtag’i ile kampanya başlatıldı.

‘HAPİSTE TUTMAK LAZIM, NİYE DÜĞÜN YAPIYORUZ?’

Konuya tepki gösteren isimlerden birisi de yazar Can Yılmaz oldu. Yılmaz, tepkisini şu mesajla dile getirdi: “13 yaşındaki çocuğa ‘tecavüz’ eden, evlendiyse hapisten çıkıyor. Bu tecavüzden mutlu bir evlilik, sağlıklı çocuklar ve sıcacık bir yuva bekleniyor olmalı. Çocuğa ‘tecavüz’ edeni yıllarca hapiste tutmak lazım niye adama düğün yapıyoruz?”

 

Bir tweet daha atan Yılmaz, “Dün akşamdan beri, TBMM'de “Çocukların cinsel istismarının affına” ilişkin teklifin kanunlaştığına ilişkin kanun maddeleri paylaşımları vardı. Bu bilgi tamamen gerçek dışıymış. Çok şükür ki, böyle bir teklif adalet komisyonuna gelmemiş, meclis de görüşülmemiş ve kanunlaşmamış” dedi.

 

Yılmaz’ın bir önceki çocuk istismarcıları ile ilgili attığı tweet, büyük beğeni topladı.