Magazin
07 Şub 2013 21:09 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:00

CAN TANRIYAR KORUMA ALTINA ALINDI; PETEK DİNÇÖZ 3 AY YAKLAŞAMAYACAK!

Mahkeme Petek Dinçöz ve ailesinden şiddet gördüğünü söyleyen Can Tanrıyar'ı koruma altına aldı.

Can Tanrıyar, haftalardır eski eşi Petek Dinçöz ve yanındakiler tarafından çok ciddi şekilde rahatsız edildiğini anlatıyordu.

Tanrıyar, tüm yaşadığı olaylara rağmen eski eşi Petek Dinçöz aleyhinde konuşma yapmaktan kaçınırken, sadece yaşadığı vahim olayları gündeme getiriyordu.

Son olarak, sürekli tehditler aldığını anlatan Tanrıyar, son ana kadar elindeki delillerle mahkeme gitmeyeceğini söylüyordu.

Ancak, toplumda bir anda "Petek Dinçöz'ün peşinde koşan, rahatsız eden bir görünüme" düştüğünü ve haksız yere suçlandığını gören Can Tanrıyar, sonunda elindeki delilerle savcılığa başvurdu.

Savcılık da dosyayı mahkemeye havale etti.

Ve bugün görülen mahkeme sonucunda, bir Aile Mahkemesi'nden ilk kez "erkek" lehine bir karar çıktı!..

Kanunun adının ve kadın üzerine kurulduğu "6284 SAYILI AİLENİN KORUNMASI VE "KADINA KARŞI ŞİDDETİN ÖNLENMESİNE DAİR DİYE GEÇİYOR" kanunun uygulandığı mahkemede ilk kez bir erkek lehine karar çıktı.

Can Tanrıyar daha önceki röportajlarında, "Maalesef bu aile mahkemelerinden faydalanması gerekenler, çaresiz, gerçek mağdur kadınlar olmalı... Ancak yanında iki korumayla dolaşan hanımlar, mağduruz diye tedbir kararı aldırıyor. Ben en çok buna üzülüyorum. Bu nedenle esas haksızlığa uğramış kadınlar kenarda köşede kalıyor. Eski eşim ve yanındakiler de beni kaç kere şikayet edip çağırttı(ben zaten bu durumdan şikayetçiydim, TV'de 5 gün bunu anlatmıştım) ama ortada bir şey olmadığı belirlenince, mesajlaşmama dışında hiç bir karar çıkmadı. Çünkü yaptığım bir şey yoktu. Oturduğu yeni evini, yeni telefonunu bile bilmiyorum" demişti.

Ve Tanrıyar, "Beni çok konuşuyor zannedenler yanılıyor, ben sabrediyorum. Şayet konuşursam, savcılığa konuşurum, orada konuşurum. Ama bir erkek için mağdur kararı verilir mi, bilemem. Çok zor... Bugüne kadar hep kadınlar lehine karar verilmiş. Toplum da, bazı yazarlar da bu bakış açısı altında, bu kez bir kadının değil, bir erkeğin mağdur olduğunun farkında değiller. Ama bu terslik yüzünden onlara kızmıyorum. Çünkü böyle bir olayı daha önce yaşamadılar. Ben sonuna kadar centilmence davranacağım. Zaten sırf bu yüzden, tartışmalardan uzak kalmak için gittim "Sevenlerin Şarkısı" isimli müzik albümü yaptım. Sadece, müzikle uğraşıp, yaşananları görmeyeyim, duymayayım diye... Ama bunu karşı taraf zayıflık algılıyor. Son noktaya getirirlerse, ben de hakkımı arayacağım" demişti.

Sonuçta, Tanrıyar, artık bu hafta "bıçak kemiğe dayandı" diyerek, savcılığa başvurdu ve delilleri gören mahkeme bir "ilk"e imza attı.

uçankuş