Medya
14 Ara 2015 09:14 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 18:14

Can Dündar'ı Silivri'de hayrete düşüren benzerlik!

Cumhuriyet gazetesinin 18 gündür tutuklu genel yayın yönetmeni Can Dündar, tüm bunların gerçeğin peşine düşerek iktidarı kızdırdıkları için yaşandığını yazdı.

Gazetenin Ankara temsilcisi Erdem Gül'le birlikte MİT TIR'ları haberi nedeniyle tutuklanan Can Dündar, bugünkü köşe yazısında'Ergenekon soruşturması' kapsamında hapis yatan gazeteci Nedim Şener'le yaşadığı benzerliklere dikkat çekti.

Nedim Şener'in Silivri anılarını anlattığı 'Baba Seni Neden Oraya Koydular?' kitabının 'cümle cümle, satır satır' kendi yaşadıklarını anlattığını belirten Can Dündar, "Sayfaları çevirdikçe yeni seyrettiğim bir filmin, eskisinden araklama olduğunu fark etmişçesine hayrete düştüm. Bu kadar mı tekerrür ederdi tarih; zulüm tanrısı bu kadar mı kopya çekerdi!" ifadelerini kullandı.

KATLEDİLMEK VEYA HAPSEDİLMEK

Gazeteci Ahmet Şık'la birlikte tutuklanan Şener için de 'Gazetecilikten tutuklanmadılar' bahanesinin öne sürüldüğünü hatırlatan Dündar, yazısına şöyle devam etti: "Tutuklanmaları ilk günler gazetelerin manşetinde, dergilerin kapağındaymış. Birkaç gün sonra İbrahim Tatlıses'e silahlı saldırı olunca gündemden düşmüşler. Gel de bizim tutuklanmamızdan 2 gün sonra katledilen Tahir Elçi'yi anma şimdi... O öldürülünce, "Keşke tutuklanmış olsaydı" dedi insanlar... Bize de "İyi ki içerdesiniz"dediler. Nedim'e de bir subay, "İyi ki Silivri'desiniz. Başınıza daha kötü bir şeyler gelebilirdi" demiş. Türkiye'nin düşünen yurttaşlarına sunduğu seçenekler bunlar: Katledilmek veya hapsedilmek..."

YA DEMOKRASİ YA HİÇ

"Gerçeğin peşine düşerek, hırsızlığı, yolsuzluğu, yalanı teşhir ederek iktidarı kızdırdığımız için bütün bunlar..." diye devam eden Dündar, yazısını Nedim Şener'in de hayata tutunmasını sağlayan Yaşar Kemal mesajıyla bitirdi: "Bu gelip geçici duruma bakıp umutsuzluğa düşmenin gereği yok. İnsanoğlu, umutsuzluktan umut yaratandır. Ya demokrasi, ya hiç... Türkiye 'hiç'e layık değildir. Selam olsun korkunun üzerine yürüyenlere... Selam olsun insanlık toptan tükenmedikçe umudun da tükenmeyeceğini gösterenlere..."