Gündem
07 Ara 2015 17:15 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 18:13

Can Dündar'dan okurlarına not: Yine mücadeledeyiz, yine haklı çıkacağız!

Can Dündar ve Erdem Gül'ü ziyaret eden CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem, ziyaret sonrası Can Dündar'ın okurlarına gönderdiği bir notu paylaştı.

Silivri Cezaevi'nde tutuklu bulunan gazeteciler Can Dündar ve Erdem Gül'ü ziyaret eden CHP'li 9 milletvekili, cezaevi önünde uçurtma uçurarak Dündar ve Gül'ün mektuplarını okudu.

CHP'li 9 milletvekili, MİT TIR'ları haberi nedeniyle tutuklanan Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ile gazetenin Ankara Temsilcisi Erdem Gül'ü Silivri Cezaevi'nde ziyaret etti. Çıkışta Dündar ve Gül'ün yazdığı mektupları okuyan milletvekilleri, "özgürlüğü sembolize ettiği" için cezaevi önünde uçurtma uçurdu. Can Dündar'ın oğlu Ege Dündar da CHP'lilerin uçurtmalı eyleminde yer aldı.

Cezaevinde yaklaşık 3 saat boyunca Dündar ve Gül ile görüşen CHP'li milletvekilleri, çıkışta ilk olarak Can Dündar'ın oğlu Ege ile bir araya geldi. Vekiller, Ege Dündar'a babasıyla yaptıkları görüşme hakkında bilgi verdi. CHP'li milletvekilleri daha sonra görüşmeye ilişkin açıklamalarda bulundu.   

"YAPILMIŞ BU VAHİM HATADAN BİR AN ÖNCE DÖNÜLSÜN"

CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem, Can Dündar ve Erdem Gül'ün rahat koşullarda bulunduklarını ve herhangi bir cezaevi baskısıyla karşılaşmadıklarını gördüklerini belirtti. Ahmet Şık ve Nedim Şener'in tutuklanmalarında da Silivri'ye geldiklerini vurgulayan Erdem, "Derhal gazeteci arkadaşlarımızın özgürlüğünü talep ediyoruz. Yapılmış bu vahim hatadan bir an önce dönülmesini istiyoruz" dedi.

CHP Ankara Milletvekili ve TBMM İnsan Hakları İnceleme Kurulu Başkan Yardımcısı Şenal Saruhan da siyasi bir davayla karşı karşıya olduklarını, bu nedenle hukuki şeyler söylemenin bir yararının olmayacağını söyledi.

ERDEM GÜL: BU DAYANIŞMA, UMUT HER ŞEYE DEĞER

Şenal Saruhan ayrıca Erdem Gül'ün yazdığı mektubu da okudu. Gül, mektubunda, "Haberler bana aramızdaki mesafeyi kaldırdığınızı söylüyor. Türkiye gündeminden tecrit edildiğimiz halde, sizin bu tecridi dikkate almayacağınız belli oldu. Bizi burada tek başına bırakmayacağınızı net olarak anladım. O yüzden mahpusluğumuzun yeterince farkında olamadık. 'Bir an olsun bu tutukluluk gündem dışına çıkıp istirahat fırsatı olur mu?' diye düşünme şansı bile vermiyorsunuz. Peki öyleyse... Sizin bu samimiyet ve 'Her şey güzel olacak' tavrınızın hakkını vermek zorundayız. Bu dayanışma, umut her şeye değer. Yanınızdayım..." ifadesini kullandı.

CAN DÜNDAR: YİNE MÜCADELEDEYİZ, YİNE HAKLI ÇIKACAĞIZ...

CHP İstanbul Milletvekili Sibel Özdemir de Can Dündar'ın mektubunu okudu. Dündar'ın, yazdığı mektupta, "Bir dönem askeri vesayete karşı mücadele verdik. Hedef olduk. Sonra Fethullahçılar geldi, onurlu mücadele verdik, hedef olduk. Sıra bunlarda. Yine mücadeledeyiz. Yine hedefiz. Yine haklı çıkacağız" dedi.  

"SİYASETÇİLER OLARAK BU NÖBETİ DEVAM ETTİRECEĞİZ"

CHP İstanbul Milletvekili Ali Şeker de, cezaevinde görüştükleri Dündar ve Gül'ün kendilerine, "Eğer yardım ve yataklıktan yargılanması gereken birileri varsa 'Ne istediler de vermedik?' diyenlerin yardım ve yataklıktan yargılanması gerekiyor" dediklerini aktararak, "Özgür bir Türkiye'yi yaratmak için biz Erdem Gül'e ve Can Dündar'a destek olmaya devam edeceğiz. Burada gazeteci arkadaşlar nöbet tutuyorlar. Biz siyasetçiler olarak bu nöbeti devam ettireceğiz. Ne zaman ki Türkiye, özgür bir Türkiye olana kadar" diye konuştu.

"GÜL İLE DÜNDAR BİRBİRİYLE GÖRÜŞTÜRÜLMÜYOR"

CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal da, Erdem Gül ile Can Dündar'ın hiçbir şekilde birbiriyle görüştürülmediğini belirterek, "Adeta bir tecrit altındalar. Bunu şiddetle kınıyoruz. İlgililere bunu açık ve net bir şekilde iletmek isteriz" dedi.

EGE DÜNDAR: UMARIM BABAMLA BERABER UÇURTMA UÇURABİLECEĞİZ

Can Dündar'ın oğlu Ege Dündar da, CHP'li milletvekillerine teşekkür ederek, "Babamın içeride moralli olduğunu söylediler. Bu da bana moral oldu. Çok özel bir eylem. Çünkü özgürlük denince aklıma gökyüzünde uçurtmalar geliyor. Umarım babam da bunu bir avuç gökyüzünden değil de, bütünüyle gökyüzünden izleyebilecek. Beraber uçurtma uçurabileceğiz" diye konuştu.

CHP milletvekilleri daha sonra Silivri Cezaevi önünde uçurtma uçurdular. Uçurulan uçurtmalardan birinin üzerinde "Tahir Elçi anısına..." yazısı yer aldı.