Gündem
31 Mar 2016 10:25 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 18:26

Can Dündar’a o görüntüleri veren 'solcu milletvekili' kim çıktı?

Cumhuriyet Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar’a, yargılanmasına neden olan MİT TIR’ları görüntülerini kimin verdiği konusunda çok önemli bir delile ulaşıldı.

Cumhuriyet Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar’a, yargılanmasına neden olan MİT TIR’ları görüntülerinin CHP Milletvekili Enis Berberoğlu tarafından verildiği ileri sürüldü. İddiayı Sabah, Star, Akşam ve Yeni Şafak ortaya attı.

4 gazetede birden yeralan iddiaya göre; Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar'a, MİT TIR'larına ait görüntüleri getiren kişinin kimliği ile ilgili çok önemli bir delile ulaşıldı. Savcılık Dündar'ın bahsettiği gün HTS kayıtlarını incelemeye aldı. Dündar'ın 27 Mayıs'a ait kayıtlarda 14:32'de CHP Milletvekili Enis Berberoğlu'yla görüştüğü ileri sürüldü. İddiaya göre; CHP’li Berberoğlu'nun telefonunun Cumhuriyet'in binasının yakınından sinyal verdiği belirlendi. Savcılık bunu delil olarak 14. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderdi.

CAN DÜNDAR NE DEMİŞTİ

Can Dündar “Tutuklandık” adlı kitabında söz konusu görüntüleri “solcu bir milletvekili dostum getirdi” diyerek şunları yazmıştı:

“(…) Cumhuriyet uzun zamandır konuyu takibe almıştı. 8 Mart 2015’te Ahmet Şık, açığa alınan Savcı Aziz Takçı’yla görüşmüştü ve bu görüşmeyi manşete taşımıştı. Baskının görüntülerine çok yaklaştığımızı hissediyorduk.

Nihayet 27 Mayıs Çarşamba günü öğleden sonra solcu bir milletvekili dostum getirdi görüntüleri…

“Merak ettiğin şey bu flash diskin içinde,” dedi.

İzleyince kafamda hiçbir şüphe kalmadı:

MİT, Suriye’ye silah taşıyordu. (…)”