Gündem
23 Tem 2015 14:15 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:45

Can Dündar'a bir Basın Özgürlüğü ödülü daha!

Karşıyaka Belediyesi ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti tarafından her yıl geleneksel olarak verilen 'Basın Özgürlüğü Ödülü'nün bu yıl, Can Dündar'a verildi.

Karşıyaka Belediyesi ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti tarafından 4'üncü kez düzenlenen 'Basın Özgürlüğü Ödülü' bu yıl Gazeteci- Yazar Can Dündar'a verildi.
Karşıyaka Belediyesi ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti tarafından her yıl geleneksel olarak verilen 'Basın Özgürlüğü Ödülü'nün bu yıl, Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar'a verildiği açıklandı. Dündar'a ödülünün, Karşıyaka Belediyesi'nin, Eylül ayında gerçekleşecek olan Özgürlük Festivali'nde verileceği duyuruldu.

Gazeteciliğin, toplumu aydınlatmaya yönelik kutsal bir meslek olduğunu belirten Karşıyaka Belediye Başkanı CHP Hüseyin Mutlu Akpınar “Gazetecinin görevi halka gerçekleri duyurmaktır. Can Dündar da bu temel görevi yerine getirmeye çalışan önemli bir gazeteci ve yazar. Tehditlere boyun eğmeden, kapalı kapılar ardındaki gerçekleri bizlere aktaran Dündar'ın basın ve ifade özgürlüğü için verdiği mücadelenin tüm gazetecilere örnek olmasını diliyorum" dedi.

İGC: DÜNDAR YILIN EN ÖNEMLİ HABERİNE İMZA ATTI

Türkiye'de basın özgürlüğünden bahsetmenin mümkün olmadığını söyleyen İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Misket Dikmen de, “Halkın bilgi edinme, haber alma özgürlüğünün önünde ülkemizde engeller var. Gazeteciler hiçbir baskıya maruz kalmıyorlarsa, düşüncelerini bilgilerini özgürce paylaşabiliyorsa basın özgürlüğünden ve demokrasiden söz edilebilir. Ülkemizde artan baskılar, cezalar, sendikal haklara ilişkin sorunlar, medya kuruluşlarına sansür ve yasaklamalar var. En tehlikelisi oto sansürün yaygınlaşması konusunda mesleğimiz çok ciddi sorunlarla karşı karşıya. Bunun en önemli örneklerinden bir tanesi Can Dündar'ın MİT Tırları ile ilgili yaptığı haberler sonrası terör suçlamasıyla hakkında soruşturma açılması. Can Dündar yılın en önemli haberinden birine imza attı. Karşıyaka Belediyesi Basın Özgürlüğü Ödülü'nün Can Dündar'a verilmesini çok anlamlı" diye konuştu.

CAN DÜNDAR: GURUR DUYDUM

Geçtiğimiz günlerde Türkiye Gazeteciler Cemiyeti'nin Basın Özgürlüğü ödülünü de kazanan Can Dündar, Karşıyaka Basın Özgürlüğü Ödülü'nün kendisine verileceğini öğrendiğinde çok mutlu olduğunu dile getirdi. Dündar, “Karşıyaka Belediyesi Basın Özgürlüğü Ödülü'nün şahsıma verileceğini öğrendiğimde çok mutlu oldum ve gurur duydum. Benim için oldukça anlamlı bir ödül. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum" dedi.

DAHA ÖNCE KİMLER ALMIŞTI?

Karşıyaka Belediyesi ile İzmir Gazeteciler Cemiyeti'nin ortaklaşa verdiği Basın Özgürlüğü Ödülü 2012 yılında Nedim Şener'e, 2013 yılında Ayşenur Arslan'a ve 2014 yılında da Soner Yalçın'a verilmişti.