Medya
29 Haz 2015 13:55 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:41

Can Dündar yayınladı! İşte Cüneyt Arcayürek'in son mektubu!

Can Dündar, usta gazeteci ve Cumhuriyet gazetesi Başyazarı Cüneyt Arcayürek'in hastaneye yatmadan hemen önce gazeteye bıraktığı mektubu yayınladı.

Cumhuriyet gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar, 23 Haziran'da yaşamını yitiren usta gazeteci ve Cumhuriyet gazetesi Başyazarı Cüneyt Arcayürek'in hastaneye yatmadan hemen önce gazeteye bıraktığı mektubu köşesinden yayınladı.

Yazısında, "Gazeteye gelen mektuptan, 'dosta düşmana' selam satırları çıktı" diyen Dündar, mektubu, Arcayürek'in eşi Esin Arcayürek'in cenaze töreninden sonra Cumhuriyet gazetesi İcra Kurulu Başkanı Akın Atalay'a teslim ettiğini belirtti.

İşte, Arcayürek'in o mektubu:

‘Yaş 87, yolun sonu eder’ Ustamız, çınarımız, duayen yazarımız Cüneyt Arcayürek’i, ömrünün hemen tamamını geçirdiği Başkent’ten, kendi istediği gibi sade bir törenle sonsuzluğa uğurladık geçen hafta...
Törenden sonra ömür yoldaşı Esin Arcayürek, gazetemizin İcra Kurulu Başkanı Akın Atalay’a bir emaneti teslim etti.
Cüneyt Abi, hastaneye yatmadan hemen önce, bunun dönüşü olmayan son yolculuk olduğunu anlamış, önce okurlarından izin istemiş, sonra da birkaç mektup bırakmıştı.
Gazeteye gelen mektuptan, “dosta düşmana” selam satırları çıktı:
“Uzun yolculuğa hazırlandığım sırada bu mektubu yazıyorum.(...) Tanıyana, tanımayana, dosta, düşmana selamlar.
Eyvallah!
Son yazı başlığım:
Yaş 87. Yolun sonu eder!”

Yegâne serveti, kalemi
Arcayürek, geride bu selamı, sadece gazeteciliğe adanmış saygın bir yaşamı, binlerce yazı, onlarca kitabı ve efsaneleşmiş bir adı bıraktı.
Servet?
70 yıla yakın gazetecilik yapan ve Türkiye tarihinin en önemli haberlerine imza atan bir muhabir, bir yazar, herhalde büyük servet bırakmış olmalıydı geriye; değil mi?
Hiç değil...
Detayları burada vermem yakışıksız olur; ama onu uğurlarken, gazetecinin yegâne servetinin, gelecek kuşakların namusuna emanet edilmiş onurlu bir kalem olduğunu da gördük, öğrendik bir kez daha...
Nur içinde yat Cüneyt Abi!