Gündem
21 Eyl 2016 11:23 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 21:33

Can Dündar ve Erdem Gül davası başladı!

Cumhuriyet gazetesi eski Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ile Ankara Temsilcisi Erdem Gül'ün yargılandığı MİT tırları davası başladı

MİT TIR'ları haberiyle FETÖ terör örgütüne yardım ettikleri iddiasıyla Can Dündar ile birlikte İstanbul 14'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanan Erdem Gül, duruşma öncesi bir grup basın meslek örgütü ve CHP milletvekilleri ile basın açıklaması yaptı.

GÜL: BU BİR GAZETECİLİK DAVASIDIR

"Biz olağanüstü hal altında yaşıyoruz. Ama bizim davamız olağanüstü halden önceydi! diyen Cumhuriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Erdem Gül, şunları söyledi:

"Türkiye'de basın ve ifade özgürlüğü, gazetecilerin adliye mesaileri bir süre önce başladı. Bugün daha da sıkılaşarak devam ediyor. Dava üzerinde söylersem, ben adına ne denirse densin, davalarda suçlamalarda adı ne olursa olsun, bu bir gazetecilik davasıdır. Gazeteciliğin yargılanmasıdır. Dolayısı ile meslek örgütü temsilcileri de belirttiler. Bugün burada bir sürü gazetecinin mesaisi var, yargılanıyor. Bütün bunların artık son bulması gerekir. Gazeteciler bir an önce adliyeden ve dolayısı ile hapishanelerden, gözaltından çıkarılıp, kendi işlerini yapmalıdır. Gazeteciler artık haber olmamalı, haber yapmalı."

Gazetecilere destek vermek için, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Turgay Olcayto, Türkiye Gazeteciler Sendikası Başkanı Uğur Güç, CHP milletvekilleri Enis Berberoğlu, Barış Yarkadaş, Sezgin Tanrıkulu ile Uluslararası Gazeteciler Federasyonu'ndan Barry White da İstanbul Adalet Sarayı'na geldi.

İstanbul 18'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün ayrıca  13 sanıklı Oda Tv davasının 6'ıncı duruşması görülüyor. Gözaltındaki Ahmet Altan ve Mehmet Altan'ın da savcılığa çıkarılması bekleniyor.