Gündem
17 Ara 2015 12:45 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 18:14

Can Dündar hakim karşısında! O davadan beraat etti!

Silivri Cezaevi'nde tutuklu bulunan Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar, yargılandığı bir başka dava nedeniyle bugün hakim karşısına çıktı.

Adana’da Ocak 2014’te durdurulan ve Suriye’ye insani yardım taşıdığı iddia edilen ancak silah taşıdığı ortaya çıkan MİT TIR’ları ile ilgili haberinden dolayı tutuklanan  Cumhuriyet Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar bugün İstanbul Adliyesi’nde hâkim karşısına çıktı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Dündar hakkında 25 Aralık rüşvet ve yolsuzluk soruşturması fezlekesi ile ilgili haberleri nedeniyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, oğlu Bilal Erdoğan ve soruşturmanın diğer şüphelilerinin şikâyeti ile soruşturma başlatmıştı.

Mahkeme heyeti Can Dündar'a yazı dizisindeki bilgileri nereden aldığını sordu. Can Dündar da "Açık kaynaklardan bilgileri edindik. Yazıları açık kaynaklardan bilgilerle yazdım. Eğer fezleke gelirse ne kadarının doğru olduğunu görürüz" diye yanıt verdi.

Mahkeme, Can Dündar'ın 'fezleke gelsin' talebini reddetti. Davanın devam etmesi yönünde karar veren mahkeme heyeti davayı 3 Şubat 2016 saat 11.00'e erteledi.