Gündem
09 Nis 2013 15:54 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:07

CAN ATAKLI'DAN TEK KİŞİLİK POLİTİK GÖSTERİ!

Vatan Gazetesi köşe yazarı Can Ataklı "tek kişilik bir politik gösteri" ile halkın karşısına çıkıyor.

Ataklı "Canın sağ olsun Türkiyem" adını verdiği gösterisiyle 13 Nisan Cumartesi günü saat 20.00'de Maltepe Belediyesi Türkan Saylan Kültür Merkezi'nde ilk kez sahnede olacak. Can Ataklı'ya tek kişilik gösterisinin galasında ve öncesinde  Maltepe Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Zengin destek olurken, prodüksiyonu da Tiyatro Formül üstlendi.

Canın sağ olsun Türkiyem

Can Ataklı, yönetmenliğini tiyatro sanatçısı, eğitmen ve yönetmen Özcan Alpar'ın yaptığı "Canın sağ olsun Türkiyem" adlı gösterisi için 4 aydır çalışıyor ve haftada en az 4 sahne provası yapıyor.

Geçmişten günümüze anıları, siyasi kişileri, olayları ve bunlardan bazılarının bilinmeyen yönlerini çokça esprili, kimi zaman heyecanlı, kimi zaman da hüzünlü bir tiyatro diliyle anlatan Can Ataklı "Çok farklı bir kulvarda halkın beğenisini kazanmayı" umduğunu söylüyor. "Canın sağ olsun Türkiyem" gösterisinin sabit bir metni yok ama bir kurgusu, bir örgüsü var. Can Ataklı her oyunda bu örgüye sadık kalarak doğaçlama yapıyor ve hatta günü gününe gelişen olaylara göndermeler yaparak gösteriye ayrı bir renk katıyor. Can Ataklı ikinci gösterisini 18 Nisan Perşembe günü saat 20.00 de Ataşehir Belediyesi Tiyatro Festivali kapsamında Zübeyde Hanım Öğretmenevinde yapacak.