Medya
07 Tem 2021 22:27 Son Güncelleme: 07 Tem 2021 22:32

Can Ataklı’dan çok konuşulacak iddia! Erdoğan, İYİ Parti’ye ne teklif etti?

Can Ataklı, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın İYİ Parti’ye ittifak teklif ettiğini ileri sürdü.

Gazeteci yazar Can Ataklı, siyasette çok konuşulacak bir iddiayı gündeme getirdi. YouTube hesabından bir video paylaşan Ataklı, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’e yakın bir partilinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la görüştüğünü iddia etti.

Ataklı’nın iddiasına göre ise, AK Parti'nin amacı, MHP ile olan ittifakını sonlandırarak İYİ Parti ile bir ortaklık kurmak.

Independent Türkçe'de yer alana habere göre görüşmenin geçen perşembe ya da cuma yapıldığını aktaran Ataklı, şunları söyledi:

Ayrıntılarına içeriğine birkaç gün içerisinde ulaşacağımı düşünüyorum. Şimde belki ben bunları söyleyince olay artaya çıkacak. Tayyip Erdoğan, Meral Akşener’in çok yakını birisi ile 1 saat 45 dakika görüşme yaptı. Geçtiğimiz perşembe ya da cuma günü. Bu kişi Meral Akşener’e çok yakın. Kim olduğunu söylemeyeceğim ama diyorum ki çok çok yakın, evinde. Daha önce de bu kişiyle yapılıyordu görüşmeler.

"ERDOĞAN BAHÇELİ'YE GÜVENMİYOR"

Görüşmede, mealen söylüyorum benim anladığım kadarıyla söylüyorum; Tayyip Erdoğan’ın gidişattan memnun olmadığı, Bahçeli’ye asla artık güvenmediğini, her an oradan bir kazık yiyeceğine inandığını, fakat genel olarak toplumda da oylarının düşmekte olduğunu fark ettiğini, bu nedenle yetkilerinin bir bölümünü yeni bir oluşumla parlamentoya devretmeye hazır olduğunu, ama bunun karşılığında kendisi ve ciddi bir ekibi için ki 300-400 kişiyi buluyor, dokunulmazlık istediği… Yani arkadaş öyle ters bir şey oldu beni yargılamaya kalkmayacaksınız diyor. Yani iktidar vaat ediyor, işin özü bu.

Bazı yetkilerimi devrederimden ben anladığımı söyleyeyim: Bir tür parlamenter rejime geçip, cumhurbaşkanlığına devam etmek ama bir seçimi daha garantiye almak"