Polemik & Kulis
27 Eyl 2021 07:33 Son Güncelleme: 27 Eyl 2021 07:39

Can Ataklı’dan bomba Millet İttifakı iddiası! ‘Cumhurbaşkanı adayında anlaştılar...’

Meral akşener'in Halk TV Genel Yayın Yönetmeni Suat Toktaş ile yaptığı yayında 'Ben Başbakanlığa adayım' sözlerinin ardından Can Ataklı'dan flaş bir iddia geldi.

Gazeteci Can Ataklı kendi YouTube kanalından gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu ve Kemal Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanlığı için aday olmayacağını söyledi. Ataklı, “Kılıçdaroğlu aday olmayacak, çünkü muhalefet oturdu, konuştular, çalıştılar kafa patlattılar, günlerce tartışmalar, görüşmeler yaptılar ve aday belirlendi” dedi.

Ataklı, "Şimdi yine birilerin Can Ataklı üfürüyor, nereden biliyor falan diyecekler. ben size söyleyeyim. Bütün sistem şu, benim de fikir babası olduğum. Yazıya geçirdiğim için öncülerinden olan biriyim bu konuda. Muhalif grup Meclis'te en az 360 milletvekilini bulmak yazım. Bütün planı buna göre yapmak lazım. Türkiye'de sistemin değişmesi gerek. Parlamenter sisteme dönmek lazım. Plan şu. Önce parlamenter sisteme güçlü bir şekilde girelim. ondan sonra yola devam edelim." dedi.

Böyle bir sistemde Cumhurbaşkanlığının yine sembolik olacağını kaydeden Ataklı, "Aslında bu ismi hepiniz biliyorsunuz. Üstünde anlaşın aday İlhan Kesici. Kesici'yi ben ilk defa duymuyorum. Herkesin oy vereceği bir aday derseniz en uygun aday Kesici. Merkez sağdan gelme ve çok ciddi devlet tecrübesi var. Çok ciddi özel sektör deneyimi ve dostluk ağı var. Uluslararası deneyimi var. CHP'den vekil seçildi, ama ne bayraktarlık yaptı, ne çıkıntılık... Sözüne güvenilir kişidir." dedi.

İLHAN KESİCİ KİMDİR?

İlhan Kesici, 22 Kasım 1948'de Sivas Zara'da doğdu. Babasının adı Osman Nuri, annesinin adı Halise'dir. Endüstri Yüksek Mühendisi; Orta Doğu Teknik Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü'nü bitirdi. Yüksek lisansını aynı fakültede tamamladı. İngiltere Bradford Üniversitesi'nde "Ekonomik Kalkınma ve Altyapı Projeleri", Londra Kraliyet Kamu Yönetimi Enstitüsü'nde "Kamu Yüksek Yöneticiliği" eğitimlerini aldı.

Devlet Demir Yolları'nda Proje Başmühendisi ve Daire Başkan Yardımcısı, Başbakanlık Devlet Plânlama Teşkilatı'nda Uzman, Kamu Yatırımları Daire Başkanı, Koordinasyon Genel Müdürü, Avrupa Birliği nezdinde Türkiye Daimi Temsilci Yardımcısı ve Devlet Planlama Teşkilatı Müsteşarı olarak görev yaptı. 20. Dönem Bursa Milletvekili. 20. Dönem'de NATO Parlamenter Asamblesi ve Türkiye Avrupa Birliği Karma Parlamento Komisyonu Üyeliğinde bulundu. 23. Dönem'de NATO Parlamenter Asamblesi Türk Grubu Üyesi oldu.

İş Hayatı:

TCDD-Devlet Demiryolları: Proje Başmühendisi, Daire Başkan Yardımcısı

Devlet Planlama Teşkilatı (DPT): Uzman, Daire Başkanı, Genel Müdür.

Belçika, Brüksel: Avrupa Birliği Nezdinde Türkiye Daimi Temsilci Yardımcısı

Devlet Planlama Teşkilatı (DPT): Müsteşar

Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) Üyesi

Siyasi Hayatı:

20. Dönem, 1995-1999: Bursa Milletvekili (ANAP)

Dışişleri Komisyonu Üyesi, Türkiye-Avrupa Birliği Karma Parlamento Komisyonu Üyesi, NATO Parlamenter Asamblesi Üyesi

23. Dönem, 2007-2011, İstanbul Milletvekili (CHP)

Dışişleri Komisyonu Üyesi, NATO Parlamenter Asamblesi Üyesi

25/26. Dönem, 2015- , İstanbul Milletvekili (CHP)

Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi Üyesi

Medeni Hal: Evli, Bir kızı var

Yabancı Dil: İngilizce