Televizyon
31 Eki 2012 10:45 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 14:19

CAN ATAKLI'DAN AMASYA VALİSİNE GÖNDERME ''İNSANIN HER ŞEYİ PASTANEDE YAPASI GELİYOR''

Amasya Valiliği'nin pastanede 'Cumhuriyet Resepsiyonu" vermesinin yankıları sürüyor

Amasya Valiliği tarafından düzenlenen 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Resepsiyonu kentteki özel bir pastanede gerçekleştirildi. 29 Ekin krizinin bir ayağı da Amasya’da yaşandı. Amasya Valisi tarafından pastanede kutlanması uygun görülen 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları çok tartışılmıştı.

Beyaz Tv ’de ekrana gelen “Uyan Türkiyem” programına telefonla bağlanan Amasya Valisi Abdil Celil Öz ise eleştirilere canlı yayında yanıt verdi.

Vali Öz Cumhuriyet Bayramı resepsiyonu için geniş katılım istedikleri için pastaneyi tercih ettiklerini ifade ederek, Amasya ’dan mekan sıkıntısı olduğu için pastaneyi tercih ettiklerini söyledi. Cumhuriyeti yüceltmek için bu resepsiyonu pastanede yaptıklarını kaydeden Vali Öz kamuoyundan da olumlu tepkiler aldıklarını ifade etti.

’GENİŞTİ, ONDAN TERCİH ETTİK ’

Amasya Valisi Abdil Celil Öz daha önceki resepsiyonların 3 yıldızlı bir otel de yapıldığını ancak mekân geniş olmadığı gibi hizmet olarak da memnun kalmadıklarını söyledi, “Yeni açılan pastanenin hem mekân olarak geniş, hem hizmet olarak daha iyi olduğunu düşünüyoruz” dedi. Öz, şöyle konuştu: “Biz burada neyi tercih ediyoruz, mekân geniş olsun, hizmet kaliteli olsun. Onun dışında otel de, pastane de olsa önemli olan Cumhuriyet ’ i yansıtacak Atatürk ’le, bayrakla, günün anlamıyla ilgili mekânın oluşması.” dedi.

SAPLANTIM YOK

Sunucu Tahir Sarıkaya ’nın “23 Nisan, 19 Mayıs, 30 Ağustos gibi ulusal bayramları da pastanede mi kutlamayı düşünüyor musunuz?” sorusuna ise Vali Öz “Herhangi bir saplantımız yok. Bütünü düşüncemiz Cumhuriyet Bayramı en şekilde en iyi mekanda kutlamak” şeklinde yanıt verdi.

İNSANIN PASTANEDE YAPASI GELİYOR

Amasya Valisi Abdul Celil Öz ’ün ardından canlı yayına bağlanan Vatan Gazetesi yazarı Can Ataklı ise pastanedeki Cumhuriyet resepsiyonunu değerlendirdi. Vali Öz ’ün açıklamalarını dinlediğini kaydeden Can Ataklı “Vali o kadar güzel anlattı ki insanın her şeyi pastanede yapası geliyor” dedi.

KEŞKE TÜRKİYE’DE DE BÖYLE GÜZEL KUTLANABİLSE…

Amasya Valiliğin eleştirilere çok güzel bir organizasyonla yanıt verdiğini ifade eden Can Ataklı “ Hakikaten bütün Türkiye ’de böyle güzel kutlanabilse… Bence bir sorun yok. Önemli olan o heyecanla kutlayabilmek ve anlamına varabilmek. Onun anlamına varamıyorsanız yapacağınız bütün parlak törenler, söyleyeceğiniz cafcaflı sözlerin bir anlamı olmaz.” dedi.